انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 2:37 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 24 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: چهارشنبه اردیبهشت 31, 93 1:47 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

محل اقامت: تهران
دکتر رامین قدیمی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، سندروم روده تحریک پذیر را از گروه‌های متعدد بیماری‌های روده بزرگ دانست و گفت: این بیماری با دیگر انواع دیگر بیماری‌ها، دارای تظاهرات بالینی مشابهی است اما منجر به سرطان روده بزرگ نمی‌شود.
آرش: مشکل اصلی این بیماران نگرانی در مورد سرطان نیست.

این فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر به سه گروه تقسیم بندی می شوند، گفت: گروه اول علائم دل پیچه و اسهال، گروه دوم یبوست و درد شکمی به ویژه درد زیر شکم و گروه سوم علائم غیراختصاصی دردهای پراکنده شکمی، احساس گاز و نفخ شدید در روده بزرگ را تجربه می‌کنند و اکثر این بیماران با تخلیه روده بزرگ می توانند از این مشکلات خلاصی یابند.
آرش: فکر کنم باید نوع بی اختیاری گاز را هم اضافه کنیم.

قدیمی با تاکید بر اینکه علت اصلی بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است، گفت: اکثر مطالعات دانشمندان در سالیان گذشته بر روی عمل هضم و جذب روده صورت گرفته و کمتر به مطالعه عمل دفع در روده پرداخته‌اند. تئوری‌های زیادی در این خصوص وجود دارد که عدم توازن، انقباض و ترشح در دستگاه گوارش یکی از آنها است. :?: :!:
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص نشانه‌هایی که تشخیص این بیماری را قطعی می‌کند، گفت: این بیماری از روی علائم بالینی چون کاهش وزن و در مواردی تب و خون ریزی، بررسی‌های آزمایشگاهی، احساس نیاز سریع بیمار برای دفع هنگام صبح و یا پس از غذا، تسکین درد بعد از اجابت مزاج و احساس اینکه همه مدفوع خالی نشده است می توان تشخیص داد.
آرش: کاهش وزن، تب و خونریزی جزو علائم اختصاصی آی بی اس نیست.

قدیمی مصرف غذاهای صنعتی و فست فودها را در تشدید علائم تاثیرگذار دانست و افزود: غذاهایی که روده بزرگ را تحریک می‌کنند مانند انواع ادویه جات، غذاهایی که در آنها روغن زیادی مصرف می شود و باعث تولید گاز در روده می شوند برای مبتلایان به این بیماری مناسب نیست ولی مصرف غذاهای حاوی فیبر علایم را کاهش می دهد.
آرش: مصرف فیبر در بسیاری از افراد نوع اسهالی باعث شدت بیماری می شود، در مورد یبوستی ها هم افزایش مصرف فیبر در بیشتر مواقع فقط نفخ را زیاد می کند.

وی یادآور شد: استفاده از داروهای ضد اسهال یا داروهایی که موجب بروز یبوست می شوند، علائم این بیماری را کاهش می‌دهند اما بیماری به طور کامل بهبود نمی یابد و هنوز درمان قطعی برای این بیماری شناخته نشده است.
آرش: خدا را شکر دکترها بالاخره قبول کردن آی بی اس یک بیماری است و توهم و خیال نیست.

این فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: در عده‌ای از بیماران استرس نقش اصلی را در بروز علایم بیماری ایفا می‌کند و اغلب بیماران استرس شدید دارند ولی در بعضی دیگر استرس وجود ندارد.
آرش: خوبه پذیرفتن که استرس در این بیماری حداقل برای بعضی ها فاکتور تعیین کننده نیست.

قدیمی خاطر تصریح کرد: استرس می تواند به تشدید علائم این بیماری کمک کند و مراجعه این افراد به روانپزشکان و آموزش رفلکس‌های شرطی و پرهیز از واکنش‌های مخرب موجب بهبود علایم بیماری می شود.
وی در پایان گفت: این بیماری عوارض خاصی ندارد اما به تنگ آمدن بیمار از مراجعات مکرر به دستشویی و استفاده از داروهای مختلف که ممکن است عوارضی ایجاد کنند برای بیمار آزاردهنده است.
آرش: آزاردهنده است و زندگی عادی این اشخاص مختل می شود.

خلاصه اين گفتگو اينكه فعلا از درمان و كشف جديدي و اصولا پيشرفتي در مورد آي بي خبري نيست :(

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

عنوان پست: دكتر زالي
پستارسال شده: پنج شنبه خرداد 8, 93 11:01 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

امروز در اخبار نقل قولي از دكتر زالي(رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش دانشگاه شهید بهشتی) بود كه: "سن ابتلا به بیماری‌های روده به 5 سالگی رسید"
ايشان در ادامه گفتند: "رژیم غذایی نادرست، مصرف زیاد فست‌فود‌های چرب و پرنمک، مصرف نوشیدنی‌های داغ و گازدار و ... را از ریشه‌های اختلالات گوراشی دانست و اظهار کرد: هم اکنون بیماری‌های کبد چرب، چاقی، رفلاکس و سرطان‌های معده و مری سلامت ایرانیان را به شدت در معرض تهدید قرار داده است. "

سوال من از اين پزشك محترم اين است كه يك بچه 5 ساله يا بزرگتر مگر چقدر فست فود مي خورد؟ آيا اين صحبت شما فرافكني نيست؟
آيا اين اظهار نظرها براي پوشاندن ضعف پزشكان است ؟ چه اشكالي دارد خيلي واضح و رك بگوييد كه علم پزشكي در مورد "آي بي اس" و "آي بي دي" حرفي براي گفتن ندارد ؟ :?:

بالا

پستارسال شده: جمعه خرداد 29, 93 1:06 am 
آفلاین
کاربر نیمه فعال
آواتار کاربر

کلا دلیل اینک همه پزشکا میگن استرس عامل این بیماریه بخاطر اینه که توپ رو بندازن تو زمین ماها....من خودم پزشکم و میدونم که استرس رو همه بیماریها اثر داره ولی منشا ای بی اس استرس نیست...

بالا

پستارسال شده: جمعه خرداد 30, 93 11:59 am 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

یه چیز برای من جالبه اونم اینکه درسته شاید خود ای بی نتونه زمینه ساز بیماری در اینده بشه ولی حداقل واسه اونایی که یبوست دارن .خود یبوست میتونه مشکلات زیادی رو ایجاد کنه
تو این بیماری نظرم رابطه علت و معمولی بسیار زیادی وجود داره مثلا شاید ناخوشی عمومی.ضعف معلول اصلی ای بی نباشه ولی معلول اصلی یبوست یا اسهال مکرر هست که هر دوی اینا بازم معلول ای بی هستن پس خود ای بی شاید نه ولی عوارضش اتفاقا میتونه خیلیم ایجاد مشکل جسمی و روحی کنه

بنظر منم مسائل روحی عامل نیستن فقط تشدید کننده هستن .ادمای سالمم وقتی از نظر روحی تو فشار باشن مطمئنا سیستم گوارششون واسه حداقل یکی دو روزم شده از حالت طبیعی خارج میشه ولی روی ما تاثیرش بیشتره

من نوع ای بی رو به نوع a تغییر دادم چون فک کنم به این مورد بسیار نزدیک ترم

یه موردم که یه هفته پیش پیش اومد برام جالب بود
شب بعد خوردن شام حالت روحی عجیبی داشتم یه حالت بی قراری و تحرک پذیری .یه حالتیه که توصیفش برام سخته بعد جالب این که تو همون شب من 3 بار مجبور شدم برم گلاب به روتون :) یعنی در عرض 2 ساعت .تو اون حالتم بهتر از سایر مواقع دفع دشاتم.تا حالا چندیدن بار این حالت روحی برام پیش اومده .همش دارم بهش فک میکنم در این بین چی رو چی تاثیر داشته
مشکلا تیروئیدی هم که تو خانوادمون هست یکم منو مشکوک کرده 5 درصد احتمال میدم توضیحی باشه واسه این حالات .ولی حتی از اینکه برم ازمایش تیرودم بدم وحشت دارم میترسم باز برسم سر خونه اول.یعنی تنها دلیلی که تقریبا بعد 1 ماه تجویز این ازمایش هنوزم نرفتم انجام بدم ترس از جوابشه

خودم خیلی تو نت در مورد تیروئید خوندم اینجا کسی هست دقیق بدونه عملکرد نا درست تیرویئد باعث چه مشکلاتی میشه .منظور تجربه شخصی یا از نزدیکانش مشکل تیروئیدی داشته باشن.
بعد یه سوال دیگم اینکه مدفوع شل خودش میتونه باعث یبوست بشه؟؟؟؟؟؟یعنی روده ها نتونند محتویات روده رو واسه شکل فیزیکی غیرطبیعیشون ( همون مدفوع شل ) به جلو حرکت بدن؟

بالا

عنوان پست: تیروئید
پستارسال شده: شنبه خرداد 31, 93 8:01 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

- به نظر میاد به دلیل مشکلات آی بی دچار وسواس شدید، بهترین کار اینه که آزمایش تیروئید بدین و اگه مثبت بود اونوقت فکر چاره باشید. فقط با تجربه ای که داشتم اینو بگم که این کار را زیر نظر یک متخصص غدد خوب انجام بدین، چون قضیه پیچیده تر از اونیه که با یک آزمایش مثبت تیروئید بیماری کم کاری یا پرکاری تشخیص داده بشه.

- مدفوع شل موقعی پیش میاد که حرکات روده سریع است و مدفوع کاملا آبگیری! نشده است.

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 2, 93 2:10 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

پس ارش جان من چرا روزی یبار اونم صبح ها بعد از بیدار شدن اونم مدفوع شل دارم پس این روده من تو این 24 ساعت داره دقیقا چی کار میکنه؟
امروز ازمایش تیروئید رو هم دادم فردا جوابش میاد.باور کنید با همون یه مقدار خون یه حس تازه ای پیدا کردم انگار این یبوست خون ادمو هم کثیف میکنه :)

........................................
ویرایش.امروز فلوکستین 10 رو دوباره گرفتن دکترم تجویز کرده بود ولی از اونجایی که دوس نداشتم بازم مصرف کنم نگرفتم تجربه دوستان چیه قرص قوی هست؟بدن خیلی عادت میکنه بهش؟عوارض زیادی داره؟
دکترم که میگفت فلوکستین واسه ای بی خیلی عالیه حتی میگفت در ادامه امکان داره فلوکستین 20 رو تجویز کنم

من بعد 6 سا تنها وقتی احسا کردم مث ادم عادی هستم که
فلوکستین 10 + فاموتیدین+ کیدی لاکت رو باهم مصرف میکردم

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 2, 93 3:08 pm 
آفلاین
کاربر فعال

دکتر برای من فلوکستین تجویز کرد که باعث اسهال در من شد. برای من تاثیری نداشت. البته مشکل من هم بیشتر بی اختیاری و تا حدودی اسهال هست.

بالا

عنوان پست: فلوكستين
پستارسال شده: دوشنبه تیر 2, 93 5:24 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

يكي از عوارض فلوكستين اسهال هست و عوارض معده اي هم ممكنه داشته باشه.
براي اسهالي ها كه خوب نيست ولي براي يبوستي ها هم نتايج يكساني نداشته، برعكس نورتريپتيلين كه براي اسهالي ها در تحقيقات مختلف اثردهي خوبي نشون داده. فلوكستين ايجاد عادت نمي كنه.

آخرین بار توسط آرش در دوشنبه تیر 2, 93 5:42 pm ویرایش شده است، در کل 1 بار ویرایش شده است.

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 2, 93 5:32 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

guner نوشته است:
پس ارش جان من چرا روزی یبار اونم صبح ها بعد از بیدار شدن اونم مدفوع شل دارم پس این روده من تو این 24 ساعت داره دقیقا چی کار میکنه؟

سوال خوبيه! من بعضي مواقع اينجوري ميشم، از لحاظ پزشكي نمي دونم به اين حالت چي ميشه گفت شايد هم نوعي اسهال باشه ولي معمولا به بالاي سه بار توالت در روز اسهال گفته ميشه. من زماني كه اينجوري ميشم حجم مدفوع زياده كه اولش نرمال و آخرش شل هست، مورد شما هم اينجوريه ؟
به نظرم مصرف فيبر محلول زياد هم اين مورد را ميتونه ايجاد كنه ولي در اين حالت مدفوع زياد شل نيست.
نقل قول:
من بعد 6 سا تنها وقتی احسا کردم مث ادم عادی هستم که فلوکستین 10 + فاموتیدین+ کیدی لاکت رو باهم مصرف میکردم

اگر اين حال خوب مربوط به كيدي لاكت باشه خوبه چون ميتوني بلندمدت مصرف كني بدون اينكه عوارض داشته باشه.

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 2, 93 9:57 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

ارش منم این حالتی که میگی برام پیش اومده مثلا بوده اولش شکلش طبیعی بوده بعدش کلا شل

مطمئنم نیستم فقط واسه کیدی لاکت باشه چون دوباره کیدی لاکتو تنهایی مصرف کردم اون تاثیر که گفتمو نداشتم.

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 24 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید