انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 7:27 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 20 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: سه شنبه بهمن 29, 92 2:50 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

محل اقامت: تهران
1- شیر و فرآورده های لبنی 2- انواع حبوبات (لوبیا، عدس)

3- سبزیجات : مثل انواع کلم ، پیاز ، پیازچه ، ترب و تربچه ، شلغم ، فلفل سبز ، هویج ، کرفس ، نخودفرنگی

4- میوه‌ : سیب، موز، انگور، کشمش، زردآلو و آلو، طالبی، بعضی انواع خربزه، هندوانه و آوکادو.

گندم ،ذرت و سیب زمینی در حد متوسط گاز ایجاد می کنند.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: پنج شنبه اسفند 1, 92 3:28 pm 
آفلاین
مدیر انجمن

محل اقامت: متاهل/24ساله
بچه ها من وقتی نیمرو هم میخورم شدیدا نفخ میکنم ‏

آقا آرش اتفاقا ذرت و قارچ درحد انفجار گاز تولید میکنه اصن یه وضیییییییی

بالا

عنوان پست: نفخ برنج
پستارسال شده: یکشنبه آبان 18, 93 11:08 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

برخي افراد از نفخ پس از مصرف برنج شکايت دارند. بهتر است بدانيد معمولا نفخ ناشي از مصرف گروهي از مواد غذايي مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد. يکي از اين دلايل ناشي از اثر مواد غيرقابل‌هضم و جذب موجود در اين مواد غذايي است. مثلا جذب نشدن فيبر موجود در برخي از مواد غذايي فيبردار و تحت‌تاثير باکتري قرار گرفتن اين فيبرها، مي‌تواند باعث ايجاد نفخ شود. برخي از مواد غذايي هم ديرهضم هستند و به‌همين دليل باعث ايجاد نفخ مي‌شوند. برخي خوراکي‌ها هم داراي قندهاي غيرقابل‌هضم و جذبي هستند و از اين‌رو باعث ايجاد نفخ به‌صورت طبيعي يا غيرطبيعي مي‌شوند.

منظور از نفخ طبيعي اين است که تمام انسان‌ها به‌طور طبيعي قابليت هضم قند موجود در حبوبات را ندارند بنابراين خوردن حبوبات و غذاهاي حاوي آنها مي‌تواند باعث ايجاد نفخ شود اما افرادي که داراي علايم شديدتري هستند، با علايم سخت‌تري از نفخ مواجه خواهند شد که اين را نفخ غيرطبيعي مي‌نامند. گروهي از مواد غذايي مانند لبنيات (قند لاکتوز) يا ميوه‌ها (قند فروکتوز) هم داراي قندهايي هستند که قابليت هضم و جذب در بدن تمام افراد را ندارند و باعث ايجاد نفخ مي‌شوند.

افرادي هم که با خوردن برنج دچار نفخ مي‌شوند، ممکن است توانايي هضم و جذب برخي از ترکيب‌هاي موجود در اين ماده غذايي را نداشته باشند و تخمير اين تركيب‌ها به‌وسيله باکتري‌ها،‌ باعث ايجاد گاز و نفخ شود. گاهي ابتلا به حساسيت‌هاي گوارشي به برخي از پروتئين‌هاي موجود در برنج هم مي‌تواند باعث ايجاد نفخ شود.

نحوه پخت برنج هم مي‌تواند بر نفخ ناشي از آن تاثيرگذار باشد. در مواردي ديده شده که آبکش کردن برنج باعث کمتر شدن نفخ در برخي از افراد و بيشتر شدن آن در افراد ديگري مي‌شود. از اين رو،‌ خود فرد بايد بداند در چه صورتي دچار کمترين ميزان نفخ ناشي از مصرف برنج مي‌شود. البته پخت کامل برنج و پرهيز از نيم‌پز کردن آن هم مي‌تواند جلوي نفخ و تورم ناشي از مصرف آن را تا حد زيادي بگيرد.

دکتر شهرام آگاه - فوق‌تخصص گوارش و کبد و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران - هفته نامه سلامت

بالا

عنوان پست: کلم بروکلی
پستارسال شده: دوشنبه آذر 24, 93 9:30 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

من دیروز به دلیل چند مطلبی که در مورد خواص کلم بروکلی خوانده بودم، مقداری از این سبزی را بصورت پخته همراه غذا خوردم.
جای شما خالی نفخ شدیدی کردم، البته انتظار نفخ را داشتم ولی نه به این شدت.
واقعیت اینه که در کشورهایی هم که کلم زیاد مصرف میشه بصورت تخمیر شده استفاده میشه، مثلا در کره که به کلم تخمیر شده میگن کیمچی.
تصویر

بالا

پستارسال شده: دوشنبه آذر 24, 93 8:31 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

محل اقامت: ایلام
آرش نوشته است:
1- شیر و فرآورده های لبنی 2- انواع حبوبات (لوبیا، عدس)

3- سبزیجات : مثل انواع کلم ، پیاز ، پیازچه ، ترب و تربچه ، شلغم ، فلفل سبز ، هویج ، کرفس ، نخودفرنگی

4- میوه‌ : سیب، موز، انگور، کشمش، زردآلو و آلو، طالبی، بعضی انواع خربزه، هندوانه و آوکادو.

گندم ،ذرت و سیب زمینی در حد متوسط گاز ایجاد می کنند.

دیگه چیزی نمیمونه بخوریم. :lol:

بالا

عنوان پست: فالوده سیب
پستارسال شده: چهارشنبه دی 17, 93 9:50 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

دکتر ليلا شيربيگي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در هفته نامه سلامت نوشته است:
توصيه مفيد، عملي و ساده‌اي که تقريبا براي تمام مبتلايان به بيماري گوارشي عصبي وجود دارد، خوردن فالوده سيب است.

سيب باعث تقويت دستگاه گوارش مي‌شود ولي بعضي از افراد با خوردن سيب دچار نفخ مي‌شوند، براي جلوگيري از نفخ توصيه مي‌کنيم سيب زرد بزرگي را پوست بگيريد، رنده و با 2 قاشق غذاخوري گلاب مخلوط كنيد تا خاصيت نفاخي آن از بين برود. فالوده سيب بايد قبل از خواب ميل شود. اثر فالوده سيب روي سيستم گوارشي يک‌شبه ايجاد نمي‌شود و بيماران بايد حداقل 2 هفته به طور مداوم از آن استفاده کنند. نکته ديگري که طب سنتي به آن اعتقاد دارد، بوييدن سيب خوشبو است. ثابت شده رايحه سيب در انسان‌ها آرامش ايجاد مي‎کند. اگر فردي فالوده سيب دوست ندارد، مي‌تواند خورش سيب يا به درست کند.

بالا

پستارسال شده: جمعه اردیبهشت 18, 94 8:18 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

شاید روده‌ی بزرگتان بزرگ‌تر از اندازه‌ی معمول است:
اندازه‌ی روده‌ی بزرگ در انسان‌ها متفاوت است. برخی از افراد روده‌ی بلندتری از اندازه‌ی طبیعی دارند. در این افراد احساس نفخ بیشتری از دیگران است. به‌طور طبیعی ترکیبات زائد و مدفوع مدت زمان طولانی‌تری در روده‌های بلندتر از حد طبیعی باقی می‌ماند و این مسئله باعث می‌شود این افراد بیشتر احساس نفخ و ورم شکم داشته باشند. در نتیجه لازم است که این افراد مواد غذایی مناسبی مصرف کنند که باعث دفع راحت و سریع‌تر می‌شود و همچنین به‌طور مرتب آب بنوشند تا به دفع مدفوع کمک کند. این مواد غذایی حاوی میوه و سبزیجات است.
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=298861

بالا

عنوان پست: ماکارونی(پاستا)
پستارسال شده: چهارشنبه اردیبهشت 23, 94 11:03 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

Negar نوشته است:
امیدوار نوشته است:
بچه ها شما هم با خوردن ماکارونی مشکل اساسی دارین؟میخوام بدونم ازن ماکارونی های بدون گلوتن اصلا وجود دارن آیا؟ازشانسه امنم مزدم عاشق ماکارونیه:‏)‏

منم ماکارونی میخورم نفخم زیاد میشه ؛ خب میخوای برای ایشون ماکارونی درست کنی برای خودت یه چیز دیگه درست کن مثلا عدس پلو که راحت هم هست میخوای دو نوع غذا درست کنی .

من معمولا ماکارونی نمی خورم ولی به دلایلی چند روز پشت سرهم ماکارونی(پاستا) خوردم و به طور معنی داری نفخم زیادتر شد.
شما هم با ماکارونی مشکل دارید؟
اینجور که من فهمیدم ماکارونی با آرد های مخصوصی ساخته میشه که نفاخ تر از آرد معمولی هستند.

بالا

پستارسال شده: جمعه اردیبهشت 25, 94 4:53 am 
آفلاین
کاربر حرفه ای

آرش نوشته است:
Negar نوشته است:
امیدوار نوشته است:
بچه ها شما هم با خوردن ماکارونی مشکل اساسی دارین؟میخوام بدونم ازن ماکارونی های بدون گلوتن اصلا وجود دارن آیا؟ازشانسه امنم مزدم عاشق ماکارونیه:‏)‏

منم ماکارونی میخورم نفخم زیاد میشه ؛ خب میخوای برای ایشون ماکارونی درست کنی برای خودت یه چیز دیگه درست کن مثلا عدس پلو که راحت هم هست میخوای دو نوع غذا درست کنی .

من معمولا ماکارونی نمی خورم ولی به دلایلی چند روز پشت سرهم ماکارونی(پاستا) خوردم و به طور معنی داری نفخم زیادتر شد.
شما هم با ماکارونی مشکل دارید؟
اینجور که من فهمیدم ماکارونی با آرد های مخصوصی ساخته میشه که نفاخ تر از آرد معمولی هستند.

من چون بدنسازی میرم مجبور هستم از لوبیا عدسی‌ ماکارونی همیشه استفاده کنم! تجربه من در مورد ماکارونی این هست : فقط ماکارونی ساده! تمامی ماکارونی‌ هایی که شکل عجیب قریب دارند دچار مشکل میشوید! ضمن اینکه لوبیا هم با زیره و فلفل بخورید مشکل رو برای من حل کرد! از این ماکارونی پیچی‌‌ها اصلا نخورید! فقط ساده! حتا جایی خوندم که بیماران التهاب روده هم ماکارونی ساده خوب هست برای آنها.

بالا

عنوان پست: ماکارونی و گلوتن
پستارسال شده: شنبه اردیبهشت 26, 94 10:47 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

شاید در مورد نفاخ بودن ماکارونی اشتباه کرده باشم چون همزمان چند خوراکی مشکوک هم خوردم مثل ارده و عسل.

در ایران ماکارونی را یا با آرد سمولینا درست می کنند یا ترکیب آرد معمولی و گلوتن.
دنیا به سمت کاهش مصرف گلوتن پیش میره اونوقت ما گلوتن را بطور مصنوعی به فرآورده های غذایی اضافه می کنیم.

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 20 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید