انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 1:15 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 23 پست ]  به صفحه برو قبلی  1, 2, 3  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: چهارشنبه آبان 27, 94 5:26 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

اقای اشنا بنظرتون من تو این یه ساعتی که عرض کردم احساس میکردم خوب شدم تو مدرسه ایا واقعا خوب شده بودم یا این فقط یه احساس بود که از نداشتن استرس ناشی میشد؟

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: چهارشنبه آبان 27, 94 11:29 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

محل اقامت: تبریز-IBS از نوع LG
علی آقا ، اگر بیماری آی بی اس را یک بیماری سایکوسوماتیک (روان تنی) بدانیم( که هست) و به این تعریف از بیماری های روانتنی توجه کنیم:
"بیماری های سایکوسوماتیک (روان تنی ) بیماری های جسمی هستند که عوامل روانی در شروع و تشدید آنها موثرند. منظور این نیست که فقط علل روانی در به وجود آوردن این اختلالات دخالت دارند بلکه عوامل دیگر هم دخالت داشته اند ولی عوامل روانی به صورت عوامل تسریع کننده یا کاتالیزور عمل می کنند. عنوان اختلالات روان تنی به شکلی نشان دهنده تقابل و همراهی غیر قابل انکار روان و جسم است. "

منبع:
http://www.ettelaat.com/etiran/?p=28038

http://www.hawzah.net/fa/Magazine/View/3992/5190/47811/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%86%DB%8C-%28%D8%B3%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D9%88%D8%B3%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C%DA%A9%29

یعنی اگر عامل روانی را حذف کنید بعد از مدتی بیماری آی بی اس وجود نخواهد داشت. ( همانطور که اگر کاتالیزور را حذف کنیم واکنشی وجود نخواهد داشت)

آنچه که در بیماری آی بی اس وضع را خراب می کند این است که بیماری آی بی اس در اکثر افراد ، با افزایش عوامل منفی روانی همراه است یعنی شروع واکنش شیمایی به تولید بیشتر کاتالیزور منجر می شود و آن نیز به افزایش شدت واکنش و این سیکل بسته ادامه می یابد.

به این علت است که داروهای آرامبخش ،با حذف عامل منفی روانی، باعث بهبودی این افراد می شود. بعبارت دیگر این داروها ، نقش حذف کننده کاتالیزور را بر عهده دارند.

پس هدف و تمرکز ما باید روی حذف کاتالیزور باشد. زیرا آنچه اهمیت دارد رخ ندادن واکنش شیمایی می باشد.

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه آبان 28, 94 10:15 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

امیدوارم بتونم تنها یه بار دیگه استرسمو کنترل کنم تا بتونم این رویای تلخ یک و نیم ساله فراموش کنم فقط یه سوال دیگه من میتونم بدون دارو فقط با کنترل کردن استرس نتیجه بگیرم؟

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 29, 94 1:26 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

ali123 نوشته است:
... آیا میتونم بدون دارو ، فقط با کنترل کردن استرس نتیجه بگیرم؟

بله صد در صد. ولی به شرطی که بصورت ریشه ای با استرس برخورد شود در این صورت است که امکان کنترل استرس وجود دارد.

علی آقا ، در واقع سئوال شما این است که"
- آیا من می توانم خیلی زود در خود تغییرات عمده و کلی بوجود آورم؟
- آیا می توانم خیلی زود، نحوه نگرشم به مسایل و مشکلا ت را تغییر دهم؟
- آیا می توانم ترس از شکست را در خود از بین ببرم؟
- آیا می توانم مهارتهای زندگی را خیلی زود بیاموزم؟
- آیا می توانم خیلی زود ، آن عینکی که در کودکی و دوران زیر 8 سال در من ایجاد شده است را تغییر دهم؟( آیا می توانم شخصیتم را تغییر دهم؟)

جواب سوال شما یک چیز است. بستگی دارد.
به پارامترهای زیر بستگی دارد:

- رنگ عینکی که من به چشم زده ام چیست؟
- چقدر به اینکه باید در خود تغییر ایجاد کنم ایمان دارم؟
- چقدر حاضرم تلاش کنم وقت بگذارم و یاد بگیرم؟
- تا چه میزان ، شکست هایی را که در این مسیر بوجود خواهد آمد را حاضرم تحمل کنم و از رو نروم و به مسیرم ادامه دهم؟
- تا چه میزان با افرادی که دارای این جنبه های مثبت هستند در ارتباط هستم ( ارتباط فیزیکی یا ارتباط از طریق نوشته ها و کتابهایشان)
- آیا با این فقط دنبال رهایی از آی بی اس هستم؟ یا دنبال ایجاد شخصیتی قوی برای خود، فارغ از نتیجه آن برای آی بی اس هستم؟ به نظرم دنبال کسب مهارتهای زندگی بودن و شناخت خود و خودکاوی ، هدفی به مراتب بزرگتر و مهمتر از آی بی اس می تواند باشد تا ما را در پیمون مسیر یاری دهد؟

این را هم عرض کنم که یکی از ترسها و باورهایی که خود من شدیدا با آن درگیر بودم عدم قبول استفاده از داروهای آرامبخش بود. می خوام بگویم که استفاده از این داروها ، به شرط تجویز پزشک ، هیچ مانعی ندارد که هیچ ، بلکه به ما کمک می کند تا حلقه بسته ( استرس <---> آی بی اس) شکسته شود و فرصتی برای ما ایجاد کند که به خودسازی و تمرین بپردازیم.

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 29, 94 1:31 pm 
آفلاین
کاربر فعال

علی آقا صد در صد با کم کردن استرست میتونی به خودت و زندگیت کمک کنی من خودم امتحان کردم جواب گرفتم شک نکن بیخیالش باش از همین لحظه سعی کن کمتر عصبانی و تحریک پذیر باشی چون این بیماری همون طور که از اسمش پیداست سندرم روده تحریک پذیر آدم رو هم یکم تحریک پذیر میکنه و همچنین زود رنج که همه اش سرچشمه میگیره از استرس و اضطراب پس به خودت کمک کن و از همین الان سعی کن استرس به خودت راه ندی بعد از یک هفته آثار خوب شدن رو در خودت احساس خواهی کرد

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 29, 94 1:36 pm 
آفلاین
کاربر فعال

آقای آشنا این بیماری چیزی است که خودمون برا خودمون ساختیم و زندگیمونو به لجن کشیده تنها راهش هم به گفته شما یاد گرفتن مهارت های درست زندگی کردن و بهره گیری درست از زندگی است زندگی ارزش این همه ترس اضطراب و استرس رو نداره مگه آدم چقدر میخواد زنده بمونه که خودش خودشو این همه اذیت کنه برخورد درست با موضوعات و فراز و نشیب های زندگی راهش همینه

بالا

پستارسال شده: یکشنبه آذر 1, 94 3:27 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

امروز و دیروز باز هم دو روز زجر اور دیگه رو پشت سر گذاشتم و نتونستم استرسمو کنترل کنم اما با توجه به حرف دوستان که گفتن شکست خوردن تو این راه زیاده باز با سعی و تلاش ادامه میدم برای کنترل استرس و درنهایت کنترلIBS((لعنتی))
راستی یه چیزی متوجه شدم که واقعا دلگرمم کرد من فهمیدم ساعتایی که امتحان دارم اصلا بی اختیاری اذیتم نمیکنه چون سرامتحان حواسم به امتحانه و اصلا حواسم به IBS((لعنتی))نیست این یعنی اینکه باید یه کاری کنم که حواسم از IBS((لعنتی))پرت بشه و اصلا بهش فکر نکنم نمیدونم چطوری؟این سوالیه که باید با کسب تجربه تو روز های اینده بهش جواب بدم میخواستم بدونم ایا کسی رو میشناسید که IBS((لعنتی))از نوع بی اختیاری داشته و الان کاملا سالمه اصلا کسی وجود داره که درمان شده باشه؟

بالا

پستارسال شده: یکشنبه آذر 1, 94 3:45 pm 
آفلاین
کاربر فعال

کلا ای بی اس بیماری افراد حساسه سعی کن پوست کلفت کنی خودتو در برابر سختی های زندگی کم نیاری یه نگاه به دورو برت بندازی میفهمی که من راست میگم که ماها حساس هستیم مثلا یک پیرمرد 90 ساله میشناسم که با اون سنش هنوز داره کار میکنه که حتی این فکر که من به سن و سال اون برسم هم برای من مسخرس چون اون آدم مقاومی بوده اینقدر سرحال و شاده با وجود سن و سال زیادی که داره روحیه اش از من بهتره ادم حساس و زود رنج زیاد تو این جامعه دوام نمیاره پس برای بهبودیت خودت باید تلاش کنی و بس

بالا

پستارسال شده: یکشنبه آذر 1, 94 6:22 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

فقط یه سوال در رابطه با بیماری بی اختیاری من به چه نوع پزشکایی مراجعه باید بکنم؟این بیماری در چه حیطه ای قرار میگیره؟ واینکه ایا تمرینات کیگل موثره در درمان بی اختیاری موثره؟

بالا

پستارسال شده: دوشنبه آذر 2, 94 8:59 am 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

علی آقا. در پست های قبلی به تفصیل نظر خود را در مورد اینکه به چه پزشکی باید مراجعه شود و دلایل آن را گفته ام و باز بطور خلاصه عرض می کنم.

مرحله اول- مراجعه به متخصص گوارش جهت اطمینان از آی بی اس بودن بیماری.
مرحله دوم- مراجعه به دکتر روانپزشک جهت درمان کوتاه مدت بیماری با دارو.
مرحله سوم- مراجعه به مشاور روانپزشکی جهت شروع درمان بلند مدت به منظور آموزش مسیر اصلاح افکار و شناخت مشکلات روانی خود.
مرحله چهارم: مطالعه و یادگیری مهارتهای زندگی و آموزش خودآگاهای و خودشناسی ( با تمرین تکرار و مطالعه)

- ورزش کگل را من امتحان نکرد ام. ولی فکر می کنم اساس کار کگل بدین صورت است: در بیماری آی بی اس ، اعصاب روده تشنج کرده و فلج شده اند و این ورزش در واقع یک فیزیوتراپی برای عضلات پایینی شکم که در ارتباط با روده می باشند عمل می کند مخصوصا در نوع نشت گاز ،که این ارتباط ملموس تر می باشد.
به نظرم من فیزیوتراپی ( ورزش کگل) زمانی مفید خواهد بود که مانع تشنج دوباره روده و فلج شدن مجدد آن شویم. یعنی عامل تشنج روده را از بین ببریم.

این را هم عرض کنم حدس می زنم که:
-
اکثرا بیماران آی بی اس در همان مرحله اول یعنی مراجعه به متخصص گوارش می مانند و حداکثر به ورزش کگل یا روشهای درمان مکمل مثل همیوپاتی و طب سنتی و خودهیپنوتیزم یا طب سوزنی و روش های من در آوردی و گاها خطرناک مثل شتشوی روده با شلنگ آب :x می رسند و گاها روش های خنده دار مثل استفاده از شورتهای جاذب بو :roll: که من خود از زمان زیادی را صرف این روش نموداه ام.

- دلیل اینکه به مرحله دوم نمی روند عدم آگاهی و یا قبول این امر می باشد که این بیماری ، یک بیماری روان تنی می باشد و دوم موانع فکری و اجتماعی می باشد که در مراجعه به روانپزشک وجود دارد. ( البته شامل خود من هم می شود)

- و دلیل اینکه به مرحله سوم و یا چهارم نمی روند سختی راه می باشد. البته برخی که به مشاور مراجعه می کنند و می گویند که جواب نگرفته اند. این افراد باورشان این است که مشاور یک چیزی خواهد گفت و بیما خوب خواهد شد در حالی که مشاور قرار است اشکالات فکری و رفتاری را مشخص کند و ادامه مسیر با بیمار است.

- بنده چهار مرحله فوق را طی کرده ام. و زمان بندیشان بدین صورت است:
مرحله اول: 17 سال
مرحله دوم: 8 ماه
مرحله سوم: 4 ماه
مرحله چهارم: حدود 18 ماه است که این مرحله را شروع کرده ام و الان در این مرحله هستم. جواب کامل نگرفته ام ولی از نتایجش راضی هستم چون نتایجش فقط به آی بی اس مربوط نمی شود.

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 23 پست ]  به صفحه برو قبلی  1, 2, 3  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید