انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 1:12 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 10 پست ] 
نویسنده پیغام
پستارسال شده: پنج شنبه بهمن 30, 93 7:32 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

من چند ساله ای بی اس دارم.مشکل من بیشتر نفخ خیلی خیلی زیاده.من بی اختیاری ندارم یعنی بویی ازم خارج نمیشه اما دم به دقیقه پشت مقعدم پر میشه از گاز که به سختی میتونم کنترلش کنم.حالا نمیدونم این یعنی معده ی من داره گاز زیادی تولید میکنه یا اسفنکتر من اسیب دیده.یعنی وقتی پشت مقعدم پر گاز میشه باید خودمو کنترل کنم اگه کمی خودمو ریلکس کنم یا عادی باشم گاز ازم خارج میشه.
یه سوال دیگه.من معدم نفخ نمیکنه بلکه رودمه که نفخ میکنه البته فک کنم!!!ایا فرقی بین نفخ روده و معده هست؟
من بدبخت چیکار کنم.خیلیم کم غذام و رژیمم رعایت کردم.راستی آزمایش خون و مدفوع هم دادم همش طبیعیه فقط مقدار iga که باید حداکثر 3.20 باشه 3.26 هستش.من سر در نمیارم.هنوز به دکتر نشون ندادم.خواهشا راهنماییم کنید.
فقط بهم بگین که اسفنکتر من سالمه یا نه؟چون نه بی اختیاری مدفوع دارم نه بی اختیاری گاز معده.فقط خیلی نفخ میاد پشت مقعدم.انگار یه لحظه پشت مقعدم پر گاز میشه.
امیدوارم تونسته باشم منظورمو برسونم.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: جمعه اسفند 1, 93 5:10 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

محل اقامت: فارس
تولید گاز به هیچ وجه ربطی به اسفکتر نداره، اسفکنتر یه حالت حلقه مانند در انتهای مقعد هستش که وظیفش باز شدن در مواقع لزوم برای دفع گاز و مدفوع است و اصلا کاری به گازی که تو معده یا روده تولید شده نداره
اینکه می تونید گاز رو کنترل کنید شاید اسفنکترتون سالمه و مشکلی نداره
فک کنم بین گاز روده و گاز معده تفاوت وجود داشته باشه، اکثر ای بی اسی ها تا جایی که من میدونم گاز توی رودشون تولید میشه
در مورد بی اختیاری مدفوع اطلاعی ندارم، اما فک کنم درمانش راحت تر از بی اختیاری گاز هستش

بالا

پستارسال شده: شنبه اسفند 1, 93 1:54 am 
آفلاین
کاربر تازه وارد

از کجا میشه مطمئن شد اسفکتر سالمه یا نه؟راهی هست؟
واقعا بیماری گوارشی جزء مزخرفترین بیماریاست.

بالا

پستارسال شده: شنبه اسفند 2, 93 7:38 am 
آفلاین
کاربر حرفه ای

محل اقامت: فارس
با یه سرچ ساده تو فروم کلی مطلب میتونی گیر بیاری
گزینه سرچ اون بالای فروم هستش
به عنوان مثال این لینک رو من واستون میذاریم خیلی تاپیک خوبی هست، حواست باشه فقط صفحه اولش نیستا حدود 12 صفحه است یعنی تقریبا 120 تا پست، همشو بخون
http://ibsgroup.ir/froum/viewtopic.php?f=45&t=13&hilit=%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%DA%A9%D8%AA%D8%B1+%D8%A2%D8%B2%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه اسفند 6, 93 5:44 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

ممنون از شما عباس جان
کسی نظری نداره؟

بالا

پستارسال شده: شنبه اسفند 9, 93 9:52 am 
آفلاین
کاربر تازه وارد

از اساتید کسی نبود کمی دقیقتر جواب بده؟

بالا

پستارسال شده: شنبه اسفند 9, 93 11:04 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

Alone نوشته است:
از اساتید کسی نبود کمی دقیقتر جواب بده؟

بهترین کار مراجعه به متخصص کلون و رکتوم هست ، یه معاینه انجام میده و اگر مشکلی در رکتوم وجود داشته باشه ،مشخص میشه .

بالا

پستارسال شده: دوشنبه اردیبهشت 6, 95 11:26 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

سلام منم دقیقا مشکل alone رو دارم و هیچ کدوم از علایم دیگه رو ندارم.هیچ راه درمانی وجود نداره؟؟؟؟؟ :( :( :(

بالا

پستارسال شده: جمعه خرداد 14, 95 3:57 am 
آفلاین
کاربر ساده

سلام.
همینکه شما میتونید گاز روده رو کنترل کنید تا خودتون رو به جایی برسونین و با اختیار خودتون گاز رو خارج کنین، یعنی بی اختیاری ندارین. پس خدارو بابت این نعمت بزرگ شکر کنین.

ال.جی یا همون بی اختیاری، اینه که فرد نمیتونه گاز روده رو کنترل کنه و بی اختیار گاز روده ازش خارج میشه. حتی بعضیها متوجه وجود گاز در روده هم نمیشن. البته بعضیها هم متوجه میشن ولی نمیتونن جلوی خارج شدن اونو بگیرن. این بی اختیاری با بی اختیاریهای دیگه از نوع مدفوع و ادرار فرق داره و نباید این دو مسئله رو یکی دونست. این بی اختیاری در علم پزشکی درمان نداره، ولی اون دو نوع دیگه درمان پذیرتر هست. در بی اختیاری خروج گاز معمولا عضلات اسفنکتر مقعد سالمن و هیچ نقصی ندارن. شما میتونین از پزشک معالجتون اگه تخصص داخلی داشته باشه بخواین که معاینه رو براتون انجام بده. این آزمایش باید حتما توسط پزشک متخصص داخلی انجام بشه، ساده ترین روش آزمایش به این صورت هست که میگه شما روی تخت به حالت چهاردست و پا قرار بگیرین و بعد بهتون میگه که عضلات مقعد رو شل کنین و بعد مانند حالتی که میخواین دفع انجام بدین، عضله مقعد رو به بیرون بدید، بعد یه لوله مخصوص وارد مقعد شما میکنه و اونو در جهات معینی که خودش میدونه به حرکت درمیاره و شما باید اجازه ندین که لوله رو بیرون بکشه، اگه هرکاری که گفت انجام دادین و کنترل عضلات مقعد توسط شما کاملا موفق بود یعنی اسفنکتر مقعد شما سالمه و اشکالی نداره. البته اینکارو هیچوقت سرخود نکنین چون حتما باید توسط پزشک انجام بشه و اگه ناشیانه خودتون یا دیگران بخواین اینکارو انجام بدین بدونین که آسیبی که به عضلات مقعد وارد میکنین با هیچ پولی قابل برگشت و جبران نیست.

در مورد گاز، گاز میتونه هم در معده تولید بشه و هم در روده بر اثر تخمیر مواد غذایی، اگه در معده تولید بشه و بیرون بیاد همون آروغ هست یعنی بادگلو، ولی اگه خارج نشه مجبوره به سایر مجاری گوارش مثل روده کوچک و روده بزرگ رهسپار بشه. اگه در روده بمونه و خارج نشه در اثر وجود گاز و عدم دفع اون، باعث قرقر شکم و بتدریج گرم شدن گاز در داخل روده باعث دردهای شکمی میشه. ولی اگه خارج بشه که فرد احساس سبکی و راحتی میکنه. بی اختیاری یعنی در هنگام رسیدن به روده این گاز قابل کنترل نیست و بدون اختیار از مقعد خارج میشه.

بوعلی در کتاب قانون جلد سوم بخش دوم مبحث معده تولید گاز در شکم رو بخاطر بدهضمی غذا میدونه. که معمولا چند عامل باعث میشه که غذا در معده بد هضم بشه.
اول - عدم مدیریت غذا خوردن
یعنی اینکه ندونی چی بخوری؟ چه موقع بخوری؟ چه جوری بخوری؟
مثلا با غذا آب، نوشابه، دوغ، ... بخوری، نوشیدن مایعات در بین غذا یا بعد غذا باعث بدهضمی غذا میشه.
یا پشت سرهم غذا بخوری یعنی هنوز غذای قبلی در معده هضم نشده باقیمونده ولی شما دوباره یه غذای دیگه وارد معده میکنی. یعنی غذای قبلی در نیمه عملیات هضمه ولی شما با وارد کردن یه غذای تازه عمل هضم رو دوباره به مرحله اول برمیگردونی. بهتره حداقل بین هر دو وعده غذایی سه ساعت زمان باشه.
غذاهای خام و نپخته رو با هم بخوری. غذای خام مثل میوه سالاد و... زودتر هضم میشه ولی غذای پخته مثل گوشت و تخم مرغ ... دیرتر هضم میشه این باعث میشه که غذایی که زودتر هضم میشه بگنده و اختلال در عمل هضم ایجاد بشه و ...
2- چه غذایی بخوریم (غذایی بخوریم که برای بدن سودمند هست مثل میوه هایی که طبع گرمی دارن و نفاخ نیستن، سبزیجاتی که خاصیت ضدنفخ دارن و مقوی دستگاه گوارش هستن مثل نعناء، هل، گلپر، گوشت گوسفند که طبع گرمی داره و ...ترکیب درست غذاها با همدیگه به طوری که اگه سوء مزاج داریم اصلاح کنه و یا باعث سردی گوارش نشه چون سردی گوارش ناتوانی گوارش رو به دنبال میاره)
3- چه غذاهایی نخوریم. (غذاهایی که ضرر دارن نباید بخوریم. مثلا سرخ کردنی، غذاهایی خیلی سرد، فست فود، ترشی ...)
دوم- معده عمل هضم رو درست انجام نمیده. که این میتونه دلایل مختلفی داشته باشه مثل عملکرد بد کبد، ناتوانی معده و سوءمزاج ...
سوم- عدم رعایت بهداشت روانی: داشتن استرس، اضطراب.بدون توجه غذا خوردن که باعث میشه خون درست به دستگاه گوارش برای عمل هضم سرازیر نشه و مشکلاتی در عمل هضم ایجاد بشه. هنگام سیری غذا خوردن، با تنفر غذا خوردن، آرامش نداشتن، خواب کافی نداشتن، ورزش زیاد کردن روی غذا و یا ورزش ناکافی کردن بین دو غدا و ...

من خودم برای جلوگیری از ایجاد نفخ و در نتیجه قرقر شکم که ناشی از گیر کردن باد در شکم هست، از دستور علامه ضیایی استفاده میکنم.
با هر وعده غذا یک قاشق چهار زیره ساییده شده بین غذا میخورم و بعد غذا یک قاشق چایخوری سیاه دونه با عسل میخورم و خیلی روی من تاثیر خوبی داره میتونم ادعا کنم اگه خوراکیهای نفاخ مثل لوبیا، باقالی ... نخورم نفخم خیلی خیلی کمه. ولی یکی از بچه ها از گیاه خولنجان برای رفع نفخش استفاده میکرد که توی گروه آی. بی اس بود اتفاقا بوعلی هم یکی از داروهای پیشنهادیش برای نفخ شکم همین گیاه خولنجان هست. داروهای گیاهی که دارای خاصیت ضد نفخ هستن زیادن و شما میتونین با کسایی که در این زمینه تجربه دارن مثل طبیب سنتی مشورت کنین و داروی مناسب خودتون رو استفاده کنین.

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه شهریور 17, 95 10:57 am 
آفلاین
کاربر ساده

سلام دوستان.منم مشکل نفخ رودم زیاده از صبح تا ظهر هیج نفخی ندارم یا خیلی کمه ولی از بعد ناهار شروع میشه.میخاستم بپرسم ازتون چهار زیره شامل چه چیزایی میشه؟ممنون .

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 10 پست ] 

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 1 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید