رژیم غذایی مناسب برای نفغ که من از آن تبعیت می کنم بدین شرح است:
1- غذاهای ممنوعه:
سیر - پیاز ( پخته آن اشکال ندارد) - نوشابه های گاز دار بخصوص ماءالشیر - حبوبات بجز عدس و دال عدس -
لبنیات - سبزیجات خام - سوسیس و کالباس و غذاهای کنسرو شده - ادویه جات تند.
2- صبح حداقل یک ساعت قبل از غذا یک تا دو لیوان
آب ولرم.( بصورت ملین عمل می کند) ( حتما ولرم مایل به خنکی باشد)
3- هفته ای دو وعده:
برگ چغندر یا
اسپناخ همرا با پیاز و گوجه فرنگی بصورت آب پز همرا با یک قاشق غذا خوری سیاه دانه که تازه آسیاب شده و کمی آب لیمو. ( اسپناخ و مخصوصا برگ چغندر ملین غذایی عالی هستند)
4- مصرف
سالاد بصورت دائمی همراه با غذا و یا شام فقط سالاد ( سالاد شامل: گوجه فرنگی - فلفل دلمه ای - خیار - هویج - سیب - پرتقال خرد شده - با آب لیو یا آب غوره) ( سالاد با افزایش حجم مدفوع ، عبور مواد زائد را تسریع می کند) در صورتی که سالاد نفخ می آورد بهتر است اجزاء قابل پخت آن را بصورت پخته مصرف کنیم)
5- هفته ای یک الی دو وعده
بامیه بصورت خورشت( بامیه بهترین ملینی غذایی هست که تا به حال تجربه کرده ام هم بصورت خام و هم بصورت پخته)
6-
کفیر خانگی و تازه مخلوط شده با یک قاشق غذاخوری
تخم کتان آسیاب شده ( هر روز حداقل نیم لیتر) - کفیر را خودم در خانه با شیر پاکتی درست می کنم.( کفیر تقویت کننده باکتری های مفید روده بوده و برای کسانی که نمی توانند لبنایت مصرف کنند بهترین گزینه است این روزها تقریبا کلیه متخصصان گوارش به بیمارانشان کفیر را توصیه می کنند)
7-
آش سبزیجات بدون حبوبات.( ملین نسبتا خوبی است)
8-
روغن غذاها کم باشد و شیرینی جات و هر چیز دارای
قند و شکر است تا قدر ممکن خورده نشود( اصولا قند و شکر هیچ فایده ای برای بدن ندارد ) . هضم روغن زمان بر است.
9-
چای سبز بجای چای سیاه ( البته بعلت خواص خوبی که چای سبز برای سلامتی دارد در کاهش یا افزایش نفخ تاثیر خاصی ندیدم)
10- کاهش مصرف
نان و اافزایش مصرف برنج یا سیب زمینی. ( نشاسته نان دیر هضم است)
11- در صورت مصرف مربا ، مربای
گل سرخ خانگی باشد( گل سرخ آرام بخش است)
12- تا قدر ممکن هر نوع
غذای آماده بسته بندی شده یا بسته بندی نشده مصرف نشود (حتی بیسگویت) چونکه به غذاهای آماده مواد نگهدارنده اضافه می شود و این مواد ضمن کشتن باکتریها فاسد کننده غذاها به احتمال زیاد باکتریهای مفید روده را نیز از بین خواهند برد در ضمن این مواد نگهدارنده می توانند سرطان زا باشند.
13- رعایت اصل
اعتدال در مصرف هرچیز ی حتی اگر مفید باشد.
14- اعتقاد خاصی به
کپسول های پروبیوتیک دارم و هفته پیش یک بسته قرص 4biocap خوردم.
( مصرف هر نوع
داروی ملین گیاهی یا شیمیایی مانند سنا ( بصورت قرص سنالاکس یا برگ سنا) ، قرص بیزاکودیل و یا شربت آلومینیوم ام جی کلا قدغن است.)
رژیم روحی:
1- عصبانی شدن ممنوع و
آسان گرفتن کارها و حرص نخوردن.
2- هفته ای 3-4 جلسه یا کلاس
رقص میرم یا باشگاه
بدنسازی.
3- جمعه ها یا کوه یا مسافرت بیرون شهر یا میهمانی یا یک
برنامه شاد و آرامش بخش.
4- رفتن خانم به کلاس ایروبیک ( برای داشتن
محیط شاد در منزل)
5- سعی می کنم بیشتر
با مردم باشم و با آنها بیشتر بجوشم.