انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 2:36 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 21 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: یکشنبه تیر 15, 93 8:32 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

محل اقامت: تهران
گلاب به روی همه دوستان، خوبی این فضای مجازی اینه که می تونیم راحت حرفمون را بزنیم.
غرض از این مقدمه طولانی! این بود که می خواستم بپرسم که برای شما هم پیش میاد که غذای نیمه هضم شده در مدفوع ببینید.
من بیشتر موقعی که سبزی می خورم این حالت برایم پیش میاد.
الان هم چند روز کاهو خوردم که این حالت برایم پیش آمد. البته می دونستم کاهو مشکل زاست برای همین بخارپزش کردم ولی در اصل ماجرا فرق نکرد.
نمی دونم آدما چطور با خیال راحت سالاد میخورن هر چند خودم هم قبل آی بی سالاد می خوردم و عین خیالم نبود.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: یکشنبه تیر 15, 93 9:20 am 
آفلاین
کاربر فعال

من فقط با قارچ مشکل دارم و معدم نمی تونه کامل هضمش کنه. ولی در بقیه موارد مشکل ندارم.

بالا

پستارسال شده: یکشنبه تیر 15, 93 9:35 am 
آفلاین
کاربر حرفه ای

محل اقامت: فارس
مال منم تغییر شیمیایی کاملی داره و هویت اولیه خودشو به صورت کامل از دست داده و به هیچ وجه قابل تشخیص نیس :oops: :oops: :oops:

بالا

پستارسال شده: یکشنبه تیر 15, 93 10:14 am 
آفلاین
کاربر فعال

سلام
مال من که هرچی که می خورم همینظورم.مثل کنجد،حبوبات،سبزی،کاهو.....دیگه از وقتی دیدم اینجوریه نخوردم.... :cry:

بالا

عنوان پست: کاهو
پستارسال شده: یکشنبه تیر 15, 93 10:26 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

من تو اینترنت سرچ کردم جالب بود که اکثر آی بی اسی ها دل پرخونی از کاهو داشتند.
کاهو مقداری فیبر از نوع سلولز داره که دستگاه گوارش انسان که نمی تونه هضم کنه. در دستگاه گوارش حیوانات علف خوار مثل گاو، سلولز توسط باکتری ها تبدیل به اسیدهای چرب میشه و جذب بدن این حیوانات میشه که منبع خوبی برای انرژی هست.
من فکر کنم اینکه گوارش انسان به غذاهای مختلف چه واکنشی نشون میده بستگی به فلور میکروبی روده داره. از اونجایی که میگن فلور میکروبی هر کسی مثل اثر انگشت منحصر به فرده پس آدم ها به غذاها واکنش های مختلف نشان میدن.
مثلا اگر کسی در روده اش باکتری هایی باشن که سلولز را مصرف کرده و اسیدهای چرب مفید تولید کنن با کاهو و سبزی ها مشکلی نداره که براش مفیده، اینجور آدم ها از رژیم گیاهخواری نتیجه خوبی می گیرن.

بالا

پستارسال شده: یکشنبه تیر 15, 93 10:34 am 
آفلاین
مدیر انجمن

محل اقامت: متاهل/24ساله
:mrgreen: من با کاهو و سبزیجات مشکلی ندارم ولی منم غذای هضم نشده رو رویت کردم
مثل ذرت و حبوباتی مث عدس و لپه اینا ‏

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه مرداد 2, 93 12:24 pm 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

من هر وقت هندوانه يا لبو(چغندر) زياد مي خورم، مدفوعم جوري قرمز ميشه كه انگار خونريزي داشتم. تو اينترنت كه سرچ كردم ديدم غير آي بي اسي ها هم اينجوري هستند. ضمنا گوجه فرنگي و هويج هم ميتونه اين حالت را ايجاد كنه.
به نظرم هندوانه و كلا ميوه هايي كه رنگ تندي دارند! ميوه هاي خاصي هستند كه با وجود مفيد بودن نبايد در مصرفشون زياده روي كرد.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

راهنماي بيمار جهت جمع آوري مدفوع براي آزمايش خون مخفي
به طور طبيعي مقدار خوني كه وارد دستگاه گوارش مي شود بسيار ناچيز است و اغلب آن قدر نيست كه باعث مثبت شدن نتيجه آزمايشOB مدفوع شود. وليكن خونريزي هاي مخفي در دستگاه گوارش به اندازه اي است كه بيمار از آن آگاه نمي شود در حالي كه با انجام تست هاي شيميايي مي توان آن را مشخص نمود .
عواملي كه ممكن است منجر به كسب نتايج منفي كاذب در اين آزمايش شوند عبارتند از :
1- مصرف ويتامين C از 5 روز قبل از نمونه گيري
2- مصرف داروهاي آنتي اسيد
3- ماندن بيش از حد نمونه مدفوع و خشك شدن آن
عواملي كه ممكن است منجربه كسب نتايج مثبت كاذب در اين آزمايش شوند عبارتند از :
1- مصرف گوشت و جگر از 3 روز قبل از نمونه گيري
2- مصرف سبزيجات غني از پراكسيداز نظير ترب، تربچه، شلغم، كنگر، قارچ ، انواع كلم و ميوه هايي نظير سيب، پرتقال، موز، طالبي، خربزه، هندوانه و انگور از 3 تا 5 روز قبل از نمونه گيري
3- مصرف داروهايي نظير آسپرين با دوز بالا و همچنين داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي نظير ايبوپروفن ، ايندومتاسين و ديكلوفناك سديم همچنين داروهايي نظير كلشي سين وآهن با دوز بالا
4- فعاليت هاي بسيار سنگين بدني و ورزشهاي شديد
در پايان لازم بذكر است عواملي نظير خونريزي لثه به دنبال عمل دندانپزشكي، بلع خون حاصل از خونريزي هاي دهاني يا حلق و بيني و همچنين در كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي نمايند، خونريزي هاي خفيف نوك پستان مادر ممكن است منجر به مثبت شدن اين آزمايش گردند كه در اينگونه موارد لازم است تا پزشك معالج را از اين موضوع مطلع نماييد .
همچنين خانم هايي كه عادت ماهيانه هستند لازم است تا سه روز پس از پايان دوره خونريزي از انجام آزمايش خودداري نمايند .

منبع : http://www.fardislab.com/fa-occult-Blood.htm

بالا

پستارسال شده: دوشنبه مرداد 6, 93 7:44 pm 
آفلاین
کاربر فعال

جدیدا کنجد روی نون سنگک برای من هضم نمی شه. من الان چند روزی هست آنتی بیوتیک ریفاکسیمین می خورم شاید به این دلیل باشه.

بالا

پستارسال شده: چهارشنبه مرداد 7, 93 12:43 am 
آفلاین
مدیر انجمن

محل اقامت: متاهل/24ساله
تو کیوی هم دونه های سیاه رنگ کیوی دفع میشه کامل!البته این جریان فک کنم براافراد سالم هم پیش بیاد
راستی ریفاکسیمین روچطوری پیداکردین؟قرص کمیابیه تو ایران

بالا

عنوان پست: مدفوع انسان
پستارسال شده: چهارشنبه مرداد 22, 93 10:31 am 
آفلاین
مدیر ارشد
آواتار کاربر

مدفوع انسان بطور طبیعی نیمه جامد با پوششی از موکوس است. ظاهر مدفوع بسته به وضعیت سیستم گوارش (تحت تاثیر رژیم و سطح سلامتی) متغیر میباشد. رژیم غذایی با محتوای فیبر بالا مدفوع را حجیم و مصرف غذاهای آبکی ، مدفوع را نیز آبکی میکند. تناوب اجابت مزاج طبیعی بسته به فرد و شرایط، از روزی 3 مرتبه تا هفته ای 3 بار متغیر است. شکل و قوام مدفوع سالم، کشیده با سطحی هموار و بافتی شبیه کره بادام زمینی خامه ای است.

اجزای سازنده مدفوع:
75 درصد آب (در اسهال درصد آب بیشتر و در یبوست کمتر است)، 25 درصد (1/3) باکتریهای مرده،1/3 باقیمانده غذاهای هضم نشده نظیر سلولز. دیگر اجزای مدفوع را چربی ها (کلسترول)، پروتئین ها، املاح معدنی (فسفات)، موکوس، باکتریهای زنده و سلولهای مرده تشکیل میدهند.
برخی غذاها به علت محتوای فیبر بالایشان ممکن است بدون هضم و دست نخورده همراه مدفوع خارج شوند، مانند: دانه ها، آجیل، ذرت، لوبیا.
روده بزرگ: وقتی کیموس(ماده آبکی ای که در معده در پی گوارش غذا شکل میگیرد) وارد روده بزرگ میشود، 90 درصد آب آن توسط روده کوچک گرفته شده است. و تنها 10 درصد آب و الکترولیتهای سدیم، منیزیوم و کلراید، و همچنین فیبرهای رژیمی باقی مانده اند.کیموس با باکتریها و موکوس ترکیب شده و مدفوع را پدید می آورد. باکتریها برخی از فبیرها را شکسته و به عنوان غذا استفاده میکنند، که تولید استات، پروپیونات و بوتیرات میکنند، که به عنوان غذا توسط سلولهای پوشش روده بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. باکتریهای روده بزرگ روزانه 100 کالری انرژی در اختیار بدن قرار میدهند.PH روده بزرگ بین 5.5 تا 7 متغیر است. در روده بزرگ جذب آب و املاح معدنی از مواد هضم نشده انجام میگیرد. هر چه بیشتر مدفوع در روده بزرگ باقی بماند، آب بیشتری از دست داده و خشک تر میشود. حفظ تعادل آب، تولید و جذب ویتامینهای B و K نیز از دیگر کارکردهای روده بزرگ میباشد.

بوی مدفوع:
فعالیت باکتریهای روده ای عامل بوی بد مدفوع میباشند. باکتریها با تولید ترکیبات حاوی سولفور و همچنین گاز غیر ارگانیک سولفید هیدروژن (HYDROGEN SULFIDE) باعث بوی بد مدفوع میشوند.
مصرف ادویه جات نیز میتواند در بوی مدفوع تاثیر گذار باشد.
مصرف گوشت که غنی از سولفید ها میباشد، بوی مدفوع را نامطبوع تر میکند.(به همین خاطر است که مدفوع گوشتخواران از گیاهخواران بدبوتر است)
مصرف سبزیجات چلیپایی نظیر کلم و بروکلی نیز به علت وجود ترکیبات سولفور دار بوی مدفوع را نامطبوع تر میسازند.
رشد و تکثیر بیش از حد باکتریهای روده بزرگ نیز موجب بدبو تر شدن مدفوع میشود.
رنگ مدفوع:
از ترکیب بیلی روبین حاصل از تجزیه گلبولهای قرمز خون و صفرا (سبز رنگ است) ایجاد میشود. بیلی روبین پس از طی واکنشهای پیچیده ای به اوروبیلی نوژن و سپس به استرکوبیلین که رنگ قهوه ای به مدفوع میدهد تبدیل میشود.
رنگهای غذایی مصنوعی و یا طبیعی در رنگ مدفوع تاثیر گذار هستند.
غذاهای واجد رنگدانه های تیره مانند زغال اخته و چغندر باعث تغییر رنگ مدفوع میشوند.
رنگ مدفوع نوزادان به خاطر حضور صفرای تنها ،زرد و یا سبز است.
مصرف برخی داروها نیز در رنگ مدفوع تاثیر گذار میباشند.

علل تغییر رنگ و بافت مدفوع:

-مدفوع سبز:
1-عبور سریع مدفوع از روده ها.
2-مصرف زیاد سبزیجات سبز رنگ و یا غذاهای حاوی رنگ مصنوعی سبز.
3-خوراندن غذا برای نخستین بار به نوزادان.

- مدفوع زرد:
1-اسهال زرد رنگ میتواند نشانه عفونت انگلی و یا سالمونلا باشد.
2-افزایش سطح بیلی روبین خون در نشانگان گیلبرت که با زردی شدید همراه است.

- مدفوع سیاه و قیر مانند: خونریزی در مری، معده و یا روده کوچک -کم خونی فقر آهن، سرطان روده بزرگ، زخم معده، سیروز کبدی، انگل روده ای، مصرف قرصهای آهن.

- مدفوع قرمز: خونریزی شدید از روده ها و یا اسهال شدید.

- مدفوع سفید و یا رنگ پریده:
1-فقدان صفرا و مشکلات کبدی (مانند انسداد مجاری صفرا و یا هپاتیت B(مدفوع رنگ پریده و یا خاکستری)
2-بلع سولفات باریوم بمنظور انجام رادیوگرافی مجاری گوارش.

- مدفوع شناور(روی آب): محتوای فیبر و یا چربی زیاد در مدفوع. نشانه سوء جذب است.همچنین احتباس زیاد گاز روده ای در مدفوع باعث شناور شدن آن روی آب میگردد.
علت سوزش حین دفع مدفوع مصرف ادویه جات تند میباشد.

محتوای چربی مدفوع:
مدفوع از یک درصد چربی تشکیل یافته است. وقتی این میزان به 7 درصد افزایش می یابد،(STEATORRHEA) نامیده میشود. در این حالت مدفوع شل، حجیم، روغنی، بدبو، چسبناک، خاکستری و یا رنگ پریده، روی آب شناورگردیده و به کاسه توالت می چسبد. علت آن اشکال در سیستم گوارش در شکستن و جذب چربی ها میباشد. اشکال در پانکراس (لوزالمعده) که آنزیم شکستن چربی را ترشح میکند و یا روده باریک که وظیفه جذب چربی ها را بعهده دارد، میتوانند عامل آن باشد.

منبع: http://www.govaresh.net

"رنگ مدفوع در تشخیص بیماریها" : http://fa.parsiteb.com/news.php?nid=12519

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 21 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 0 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید