انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 5:35 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 80 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: جمعه آبان 30, 93 7:55 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

سلام و خسته نباشید.
یکی دو سال پیش من یه دکتر خیلی معروفی در اصفهان رفتم. دکتر گوارش بود. مشکل بی اختیاری رو بهش گفتم و ایشون یه سری قرص ها نوشت که من مصرف نکردم.
در حد خفیف مشکل فوبیای اجتماعی و افسردگی و استرس دارم. دو سه هفته پیش بعد از مدت ها که قرص نمیخوردم گفتم داروهام رو بریزم وسط ببینم چی دارم چی ندارم و در موردشون تو اینترنت تحقیق کردم. جستجوی من نه روی IBS بلکه روی افسردگی و فوبیا بود. در نهایت به این نتیجه رسیدم که سرترالین مصرف کنم: http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%B1%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%86

من قبلا همون ضدافسردگی های سه حلقه ای مثل نورتریپتیلین رو مصرف کرده بودم و اولش از نظر گوارشی خوب بود و فکر میکردم مشکلم کم شده ولی چندان تاثیری روی اختلال های استرسی و افسردگی نداشت. خیلی هم کم جونم کرده بود و فکر میکردم بدنم در حالت نرمال کار نمیکنه. روی حافظه هم کمی اثر منفی گذاشته بود.

خلاصه مصرف سرترالین رو شروع کردم و ابتدا عوارض زیادی داشت :اسهال، بی خوابی( شب هایی میشد که تا صبح خوابم نمیبرد) و مشکلات گوارشی
من در دو سه روز اول نصف قرص آسنترا 50 میلی( 25 میلی) مصرف میکردم و کم کم به یه دونه کامل رسوندمش.
کم کم عوارض ابتدایی دارو از بین رفت و با تموم شدن 2 هفته از مصرف دارو دوز اون رو به 100 میلی رسوندم و صبح خوردم و از خونه رفتم سر کلاس.
*در اطلاعات دارو نوشته بود شروع تاثیر این دارو پس از دو هفته تا چهار هفته بعد از شروع مصرف شروع میشه.
خلاصه کلاس رو که رفتم حال بهتری داشتم و اون روز چند تا کلاس داشتم رفتم و تا یکی دو ساعت بعد از غروب هم طول کشید. از راه هم که اومدم خونه خیلی خوشحال بودم و از زندگی و طبیعت خیلی لذت بردم.
از اون روز حال من خیلی خوبه. قبلا هم مشکل روحی جدی نداشتم ولی حالا وافعا انگار یه آدم دیگه شدم. آستانه تحملم بالا رفته و الکی عصبانی نمیشم. استرسم خیلی کمتر شده. اعتماد به نفسم بالاتر رفته و از خیلی چیزها بیشتر از قبل لذت میبرم. در خصوص فوبیا هم بگم که بهتر شده ولی توی اطلاعات دارو نوشته بود که تاثیرش کمی دیرتر و با دوز مصرف بیشتر نمایان میشه.
از نظر تمرکز واقعا بهتر شدم. دیدین نگاه به ساعت میکنید که ببینید ساعت چنده ولی بعد از نگاه کردن باز نگاه میکنید؟ انقدر فکرتون شلوغه و مغز موضوعات و نگرانی های مختلفی داره که اینکه ساعت چنده براش مهم نیست.
دارو از نظر کشف تحلیل و حل مسائل مختلف و اینکه واقعیت چیه تاثیر مثبت گذاشته. آقا مثلا قبلا شعبده بازی میدیدم زیاد دنبال کشف رازش نبودم و حال و حوصلش رو هم نداشتم و اگه هم میرفتم دنبالش مغز میگفت نمیتونی بفهمی ولی الان همه رو کشف میکنم. این کاریکاتورهای اجتماعی که تو سایت ها هست رو بهتر میتونم بفهمم که قضیه چیه و البته مسائل دیگه.

در خصوص آهنگ بگم که قبلا کم گوش میکردم و وقتی هم گوش میکردم کمتر آهنگی بود که ازش کمی لذت ببرم ( منظورم از لذت حس شادی و اعتماد به نفس و آرامش روحی هست). نیم ساعت یک ساعت که گوش میکردم خسته میشدم و در طول این مدت هم لذت کمی میبردم. اگه آهنگی مثل قمیشی گوش میدادم لذت منفی داشت ولی آهنگی نبود که اون معنای لذتی که بالا گفتم رو منتقل کنه.
حالا که آهنگ گوش میدم اگه از صبح تا شب هم باشه گوش میدم و ازش لذت فوق العاده ای میبرم. مثلا داره از کلمات منفی استفاده میکنه ولی من هیچ تاثیر منفی ازش نمیگیرم و کلا شادم. قبلا رفبقام و هم سن سال هام که آهنگ گوش میکردن معمولا از همین کلمات منفی داشت و من فکر میکردم که اینا هم غم دارن در حالی که ازش لذت مثبت میبردن و غمی به دلشون راه پیدا نمیکرد.

دیگه بیشتر از این پر حرفی نکنم در خصوص مشکل بی اختیاری هم بگم وقتی در جمع هستم دیگه زیاد برام مهم نیست که چی دربارم فکر میکنن و البته همین هم تاثیر مثبت میذاره روی این مشکل. مثل همین آهنگ گوش کردن میمونه که بین یه مثبت و منفی مغز مثبته رو انتخاب میکنه. اینکه من خودم که میدونم جرمی مرتکب نشدم که این مشکل رو دارم پس دیگران نه که اصلا مهم نباشه ولی زیاد هم مهم نیست که چی فکر میکنن. یه مثال دیگه بزنم وقتی به کاری که نکردید مثل قتل متهم میشید شما تلاشتون رو برای رهایی میکنید و از اینکه این اتفاق افتاده ناراحتید ولی از طرفی در دل این رو میدونید که کاری نکردید و عذاب وجدان ندارید. وقتی شما رو از جلوی مردم رد میکنن سرتون رو بالا میگیرید ولی اگه واقعا قاتل بودید نمیتونستید سرتون رو بالا بگیرید.
پس من فکر میکنم این دارو کم کم مشکل بی اختیاری رو در صورتی که مشکل به روان برگرده حل میکنه.
* من این دارو رو 3 هفته هست که مصرف میکنم.
* هیچ داروی دیگه ای همراش مصرف نمیکنم و البته به نظرم نیازه که یه داروی صرفا گوارشی هم بهش اضافه بشه.
* من این دارو رو خودسر مصرف نکردم و یه دکتر خوب فوق تخصص برام نوشته هر چند مال یکی دو سال پیشه ولی مشکلم همونه. پس مصرف خودسر نداشته باشید.
* شروع و ترک این دارو باید با شیب ملایم باشه. با دوز کم شروع میکنید به دوز مناسب میرسونید و پس از درمان با کم کردن تدریجی دوز اون رو کنار میذارید.
* تاثیر این دارو از 2 تا 4 هفته پدیدار نمیشه و در ابتدا عوارضی داره که باید اون رو تحمل کنید. نا امید نشید. اون موقع که دکتر برام این قرص رو نوشت نمیدونستم که باید صبر کنم و فکر کردم این هم مثل بقیه داروها تاثیری نداره ولی حالا با اطلاعاتی که از دارو دارم صبر کردم و به نتیجه هم رسیده ام.
* شرکت های مختلفی این دارو رو تولید میکنن که به نظر فرقی با هم ندارن ولی بهتر اینه که نمونه خارجی رو بگیرید.
* این دارو جزء داروهای دسته SSRI هست و داروهای هم خانواده ای هم داره که شاید دکتر تصمیم بگیره اون رو تجویز کنه.
* مشکل اصلی من همین بی اختیاری هست و سایرین در حد کمتر هستند.
* داروهای دسته SSRI داروهای کم عوارضی هستند و پس از عادت بدن به اون مشکل خاصی وجود نداره.
* اینکه من شرح حال کاملم رو نوشتم به این دلیل بود که کاملا براتون مشخص بشه. یه کاربری به نام حامد بود که اومد و گفت که من مشکل بی اختیاریم با مصرف فلان داروها برطرف شده ولی هیچ اطلاعاتی در مورد خودش نداد که مشخص بشه مشکلش در چه جد بوده.
* من 20 سال دارم و پسرم.
* در صفحه ویکیپدیا نوشته شده "برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال خلقی پیش از قاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه" این به این معنا نیست که شما همه این مشکلات رو دارید. بیشتر افرادی که این دارو رو مصرف میکنن افسردگی و فوبیا دارن. من گفتم فوبیا ممکنه شما اون رو نداشته باشید پس مشکلی نیست. اینکه من میگم فوبیا باز هم میگم مشکل خاصی نیست و منظورم از اون همین استرس شدید برای حضور در جمع هست و صرف نظر از انجام کارهای اجتماعی به خاطر ترس هست که بیشتر مربوط به بی اختیاری میشه.
میبینید که حوصلم بالا رفته چقدر تایپ کردم؟ همه رو هم با دقت تایپ کردم کلا دقت و ریز بینی ام بالا رفته. ببینم میتونید یه غلط املایی پیدا کنید؟
اگه سوالی داشتید در خدمتم.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

عنوان پست: Re: سرترالین
پستارسال شده: جمعه آبان 30, 93 8:50 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

محل اقامت: تهران
سلام ضمن تشکر از توضیحات کامل شما. من هم مدتی‌ از این دارو استفاده کردم که تاثیر خوبی‌ نداشت بی‌ خوابی‌ پرش عضلات . حرکت غیر طبیعی دست یا بدن اسهال. اما یه جورائی حالت الکی‌ شاد داشتم. اما مشکل گوارشی رو خیلی‌ بهبود نداد. ضمن اینکه این دارو رو خیلی‌‌ها مصرف کردند و مشکلات تنفسی و قلبی داشتند . و اینطوری که من فهمیدم این دارو روی افرادی بسیار دچار حساسیت می‌‌شود. و روی برخی‌‌ها بخوبی نتیجه می‌‌دهد . که خوشبختانه روی شما تاثیر مثبتی داشته. اما یکی‌ از عوارض بد این دارو کاهش وزن و کاهش اشتها و بی‌ خوابی‌ هست . و بهتر هست دوستان یبوستی استفاده کنند.

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 30, 93 9:18 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

محل اقامت: tehran/ال‏ ‏جی
شما‏ ‏اون‏ ‏و‏ ‏تنها‏ ‏مصرف‏ ‏کردید؟خوب‏ ‏شدید؟چند‏ ‏درصد؟من‏ ‏میخوام‏ ‏سکته‏ ‏کنم‏ ‏وقتی‏ ‏میخورم.

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 30, 93 10:18 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

saeid نوشته است:
سلام ضمن تشکر از توضیحات کامل شما. من هم مدتی‌ از این دارو استفاده کردم که تاثیر خوبی‌ نداشت بی‌ خوابی‌ پرش عضلات . حرکت غیر طبیعی دست یا بدن اسهال. اما یه جورائی حالت الکی‌ شاد داشتم. اما مشکل گوارشی رو خیلی‌ بهبود نداد. ضمن اینکه این دارو رو خیلی‌‌ها مصرف کردند و مشکلات تنفسی و قلبی داشتند . و اینطوری که من فهمیدم این دارو روی افرادی بسیار دچار حساسیت می‌‌شود. و روی برخی‌‌ها بخوبی نتیجه می‌‌دهد . که خوشبختانه روی شما تاثیر مثبتی داشته. اما یکی‌ از عوارض بد این دارو کاهش وزن و کاهش اشتها و بی‌ خوابی‌ هست . و بهتر هست دوستان یبوستی استفاده کنند.

سلام و خسته نباشید.
منم ابتدا اکثر این عوارض رو داشتم خیلی برام بد گذشت. پس از حدود 2 هفته مصرف کاملا همه مشکلات برطرف شد. خوابم خوبه اسهال نیست مشکل گوارشی تا حد زیادی مثلا 90 درصد برطرف شده به نظر باید کنار یه قرص گوارشی مصرف بشه ولی مشکل جدی نیست.
در خصوص غذا هم باید بگم این دارو که سرتونین به بدن اضافه میکنه نقشی در انتقال پیغام سیر شدن به موقع غذا داره و چون بالا میره زودتر عمل میکنه همینه که با مصرف مقدار کمتری غذا در هر وعده غذایی احساس سیری میکنیم. الان این عارضه هم تقریبا 80 درصد برطرف شده و تازه اول درمان هستم و احتمالا برطرف میشه هر چند با این موضوع مشکلی ندارم. از این نظر باعث کاهش اشتها میشه وگرنه در طول روز همون مقدار غذا رو میخورم.
در خصوص مشکلاتی که میگید داشتند و روی افرادی جواب نمیده یک سوال داشتم 1- این اطلاعات رو از کجا به دست آوردید؟ من خودم توی سایت ها چه خارجی چه ایرانی خیلی صفحات review رو دیدم و چیزی که مشخص بود اکثر افرادی که اعلام کردن دوره مصرف رو کامل کردن به نتیجه رسیده بودند. این دارو به دلیل دیر تاثیر گذاشتن و عوارض شدید ابتدای مصرف توسط خیلی ها قطع میشه و به نظر میاد که تاثیر بدی داشته. نحوه شروع و قطع این دارو خیلی مهمه. البته که افرادی هستند که به این دارو جواب مثبت نمیدن. به همین دلیل باید حتما توسط دکتر متخصص تجویز بشه. موارد زیادی دیدم که افراد مثلا فلوکسین خوردن و نتیجه نگرفتن دکتر دارو رو با سرترالین یا قرص دیگه ای عوض کرده و نتیجه داده. ضمن اینکه خیلی از افرادی که این دارو رو مصرف میکنن مشکلات حاد روحی دارن و باعث میشه تعدادی جواب نگیرن. منتهی من مورد بسیار کمی دیدم که مصرف طولانی مدت داشتند و نتیجه نگرفته باشند.
در خصوص اینکه برای یبوستی ها فقط خوبه نمیدونم و باید دکتر بگه شاید یه قرص کنارش بده.
در خصوص اینکه الکی شادی میاره با این مفهومی که میگید نیست. 2 - مگه انسان باید در حالت معمولی غم داشته باشه؟ همیشه باید شاد و بشاش باشه شما یه نگاهی به افراد موفق دور و برت بکن ببین وقتی عامل اتفاق بدی نیفتاده شاد هستند یا نه؟
سوال دیگه ام از شما اینه که چه مدت مصرفش کردید؟

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 30, 93 10:33 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

sanaaaz1 نوشته است:
شما‏ ‏اون‏ ‏و‏ ‏تنها‏ ‏مصرف‏ ‏کردید؟خوب‏ ‏شدید؟چند‏ ‏درصد؟من‏ ‏میخوام‏ ‏سکته‏ ‏کنم‏ ‏وقتی‏ ‏میخورم.

بله تنها مصرف میکنم از نظر افسردگی 100 درصد خوبم ولی نمیگم خوب شدم چون باید دوره مصرف کامل بشه. از نظر بی اختیاری کمی از نظر گوارشی کار رو بدتر میکنه مثلا 10 درصد که با عرق نعنا یا زنیون یا ... خنثی میشه و باید حتما دکتر برم شاید قرصی نوشت که اثر دارو رو روی این مسئله خنثی کرد. اما از این نظر که آرومم میکنه و در جمع کمتر استرس میگیرتم میتونم بگم تاثیر مثبت داشته. نمیشه برای این درصد گفت ولی اگه بشه عارضه گوارشی رو از بین برد یا خودش از بین بره خیلی عالی میشه.
شما مگه چجور میخورید اون مواردی که گفتم رو رعایت کردید؟ این دارو کارش اینه که سروتونین رو در بدن افزایش میده : http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%AA%D9%88%D9%86%DB%8C%D9%86
سروتونین نقش اساسی در خیلی از احساسات بدن داره و چون با احساسات سر و کله داره باید طبق اصول مصرف بشه.

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 30, 93 10:45 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

دوستان باز تاکید میکنم حتما زیر نظر پزشک باشه. با بعضی داروها تداخل داره حتی نباید یکی دو هفته قبلش اون قرص ها رو خورد.
ساناز خانم هم که گفتن خیلی بده غیر از اون دلیلی که قبلا گفتم این هم یکی از دلایلش میتونه باشه.

سعید جان شما گفتید ناراحتی قلبی میاره یا ساناز خانم در قسمت دیگری از فروم دیدم نوشتن داشت میکشتم درسته خود این دارو و کلا دسته SSRI ها اگه روی اصول پیش بره میتونه کمترین عوارض رو نسبت به داروهای افسردگی دیگه داشته باشه و مثل نورتریپتیلین یا تری فلئوپرازین آسیب نمیزنه اما اگه غلط مصرف بشه حتی میتونه باعث مرگ بشه!
مطالعه بفرمایید: http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%85_%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%AA%D9%88%D9%86%DB%8C%D9%86

بالا

پستارسال شده: جمعه آبان 30, 93 11:57 pm 
آفلاین
کاربر حرفه ای

من‏ ‏زیر‏ ‏نظر‏ ‏دکتر‏ ‏مصرف‏ ‏کردم‏ ‏ی‏ ‏دوره‏ ‏خوردم‏ ‏خوب‏ ‏بود‏ ‏دوره‏ ‏بعدی‏ ‏اینطوری‏ ‏شدم.شما‏ ‏میگی‏ ‏ال‏ ‏جی‏ ‏و‏ ‏بدتر‏ ‏میکنه؟من‏ ‏واسه‏ ‏ال‏ ‏جی‏ ‏مصرف‏ ‏میکنم.روزی‏ ‏صد‏ ‏میخورم‏ ‏دوتا.الان‏ ‏یدونرو‏ ‏نصف‏ ‏میکنم.نمیرم.در‏ ‏ضمن‏ ‏برای‏ ‏یبوست.من‏ ‏بو‏ ‏نمیفهمم.شما‏ ‏میگی‏ ‏ال‏ ‏جی‏ ‏و‏ ‏بدتر‏ ‏میکنه؟؟واقعا؟؟پس‏ ‏چرا‏ ‏دکتر‏ ‏بمن‏ ‏داد؟

بالا

پستارسال شده: شنبه آذر 1, 93 5:23 am 
آفلاین
کاربر حرفه ای

محل اقامت: تهران
سلام من هم زیر نظر پزشک مصرف کردم که اول با ۱/۴ بود و بعد از چند روز نصف قرص و سپس روزی ۱ دونه قبل خواب ۵۰ میلی‌. ک حدوداً ۲۰ روز مصرف کردم. که شدیدا حالت پرش عضلات و یا حرکت ناگهانی و درطول روز احساس کسل و خواب آلودگی‌ داشتم. مشکل گوارشی هم حل نکرده بود. البته من بی‌ اختیاری نداشتم مشکل من صدای شکم و اسهال بود. و کمی‌ دلم درد. من درسیت‌های خارجی‌ هم نگاه کردم درباره این دارو اما زیاد توصیه نشده بود. در مورد عوارض هم نرتریپتیلن در بین اینها کمترین عوارض رو داره بخصوص ۱۰ میلی‌ یا ۲۵ میلی‌. و بیشتر برای افراد اسهال مفید هست . ضمن اینکه کاهش وزن هم در پی‌ نداره.من شاید ۲ ماه میخوردم تاثیر بهتری داشت اما متاسفانه تحمل نکردم و از ۲ هفته بعد نرتریپتلن مصرف کردم که بهتر شدم.مشکل افسردگی ندارم من بیشتر جهت اسهال و جذب سروتین که حرکت روده رو شاید آروم کنه مصرف می‌‌کنم!

بالا

پستارسال شده: شنبه آذر 1, 93 9:26 am 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

saeid نوشته است:
سلام من هم زیر نظر پزشک مصرف کردم که اول با ۱/۴ بود و بعد از چند روز نصف قرص و سپس روزی ۱ دونه قبل خواب ۵۰ میلی‌. ک حدوداً ۲۰ روز مصرف کردم. که شدیدا حالت پرش عضلات و یا حرکت ناگهانی و درطول روز احساس کسل و خواب آلودگی‌ داشتم. مشکل گوارشی هم حل نکرده بود. البته من بی‌ اختیاری نداشتم مشکل من صدای شکم و اسهال بود. و کمی‌ دلم درد. من درسیت‌های خارجی‌ هم نگاه کردم درباره این دارو اما زیاد توصیه نشده بود. در مورد عوارض هم نرتریپتیلن در بین اینها کمترین عوارض رو داره بخصوص ۱۰ میلی‌ یا ۲۵ میلی‌. و بیشتر برای افراد اسهال مفید هست . ضمن اینکه کاهش وزن هم در پی‌ نداره.من شاید ۲ ماه میخوردم تاثیر بهتری داشت اما متاسفانه تحمل نکردم و از ۲ هفته بعد نرتریپتلن مصرف کردم که بهتر شدم.مشکل افسردگی ندارم من بیشتر جهت اسهال و جذب سروتین که حرکت روده رو شاید آروم کنه مصرف می‌‌کنم!

من شرح حالم رو گفتم که گفته باشم به خاطر این مشکلات این قرص رو مصرف کردم. شما موردت کلا با من فرق داره. نمیدونم دکتر شما چجور این قرص رو برای شما تجویز کردن! البته من فقط دو تا سایت گشتم و مطلب پیدا کردم ولی ایشون دکترن و بهتر میدونن. منتها من اونچه که میدونم رو میگم. اولا اینکه چنین دارویی برای افسردگی و فوبیا بیشتر تجویز میشه. به شما که افسردگی و مشکلات مربوطه رو ندارید تجویز کرده خیلی عجیبه این میتونه عوارض بدی رو داشته باشه. اصلا یک دلیل قابل توجیه وجود نداره که این رو مصرف کردید. برعکس این دارو باعث اسهال میشه.
من خودم تو روزهای اول عوارض وحشتناکی داشتم. سردرد بی حالی در عین حال بی خوابی به طوری که چندین شب شد که تا صبح چشم روی هم نذاشتم اسهال و کلا سخت گذشت تا تونستم این روزها رو طی کنم. دو سال پیش که دکتر سرترالین رو به همراه چند تا قرص دیگه برام نوشت من مصرف کردم و یادمه اونوقت هم خیلی سخت بود برام اون موقع پرش و حرکت ناگهانی داشتم و بعد ار سه چهار روز مصرف یک دفعه گذاشتمش کنار ولی عوارضش تا مدتی موند.
مطالب زیر از ویکی پدیا کپی شده:
سیرکنندگی سروتونین سه خصوصیت مهم دارد:
تاثیرات سیرکنندگی سروتونین شدید هستند.
مقدار غذای مصرفی در هر وعده را کم می‌کند نه تعداد وعده‌های غذایی را
سروتونین موجب می‌شود شخص از غذاهای چرب پرهیز کند.
گرسنگی، خوردن و وزن را کم می‌کنند

افزایش ترشح سروتونین موجب تهوع و اسهال می‌شود.
سلول‌های انتروکرومافین تمامی سطح روده‌ها گسترده شده‌اند و درآنجا در پاسخ به حضور غذا در مجرا سروتونین ترشح می‌کنند. این امر به روده‌ها قابلیت انقباض بخشیده است که ماحصل آن مدیریت غذا در روده‌هاست. سروتونین مازاد توسط پلاکت‌های موجود در شبکه مویرگ‌های اطراف و احاطه کننده روده‌ها جذب می‌گردد. اگر ماده‌ای ناخوش‌آیند در غدا موجود باشد، انتروکرومافین‌ها مقادیر بیشتری سروتونین ترشح می‌کنند تا به روده‌ها تحرک بیشتری ببخشند، و به این ترتیب با ایجاد اسهال روده‌ها را از مواد مضر خالی کنند. اگر سرعت ترشح سروتونین بالاتر از سرعت جذب آن توسط پلاکت‌های خون باشد، سطح سروتونین آزاد در خون بالا می‌رود. این امر موجب فعال شدن گیرنده‌های 5HT3 در پیاز مغز شده که فرمان به استفراغ می‌دهند. سلول‌های انتروکرومافین نه فقط نسبت به غذای مسموم، بلکه نسبت به پرتودرمانی و شیمی‌درمانی هم واکنش نشان می‌دهند.

بالا

پستارسال شده: شنبه آذر 1, 93 11:58 am 
آفلاین
کاربر حرفه ای

من‏ ‏دیشبم‏ ‏خوردم‏ ‏که‏ ‏دوباره‏ ‏شرو‏ ‏کنم‏ ‏داشتم‏ ‏میمردم‏ ‏میخوام‏ ‏ب‏ ‏دکتر‏ ‏بگم‏ ‏نور‏ ‏بنویسه

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 80 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 0 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

پرش به:  
ایجاد شده توسط phpBB® Forum Software © phpBB Group
فارسی سازی و پشتیبانی phpBB توسط phpBBpersian.com