میل به آزار دیگران، خاصیتی است که مثل هاله ای اطراف ما آدم ها را گرفته.
هر کس اندکی به ما نزدیک شود بیشتر حس می کند.
آن نقاب لبخند تصنعی که کنار برود خیلی رک و پوس کنده می بینیم بله طرف رسما دوست دارد ما را بچزاند و اینطوری خودش را التیام می دهد.
اما با خودم می اندیشم چرا ما آدم ها موجوداتی هستیم که دیگران را آزار می دهیم. حتی اگر طرف مقابلمان طوری رفتار کند که گویا آزار ندیده، حرص ما در می آید و بیشتر و بیشتر می کوشیم که انجام وظیفه کنیم.
پیش خودمان می گوییم ببین یارو چه رویی داره که ناراحت نمی شه.
یا مثلا می گوییم طرف انقدر شوته که حالیش نمی شه.
یا حتی می گوییم ایندفعه به اندازه کافی حالیش نکردم دفعه بعد به ... خوردن می اندازمش.
این میل بین والدین و فرزندان، خواهر و برادر ها، زن و شوهر ها و دوست های خاص و غیر خاص به چشم می آید.
حتی با شدتی کمتر بین راننده ها و عابران پیاده و مسافرین اتوبوس هم دیده می شود.
هرچه مقدار وابستگی و قدمت و شدت با هم بودن ها بیشتر شود میل به آزار هم بیشتر می شود.
چرا ما اینطوری هستیم؟
دیده شده اگر تمایل به آزار دادن نداشته باشیم میل داریم آزار ببینیم و نقش قربانی را بازی کنیم.
و به گونه ای که به نظر دیگران هم برسد، نشان دهیم که چقدر از فلان حرف، فلان کار فلان حرکت و کلا فلان آدم خشمگینیم و چقدر آنها ما را آزار می دهند.
بعد اگر بخواهی کمکش کنی که آزار نبیند مگر اجازه می دهد؟!!
پدرت را در می آورد که بهت ثابت کند وضع همین است که هست و تو و پدر جدت هم نمی توانی او را نجات بدهی. اگر زرنگ باشی ملتفت می شوی زیر پوستی دارد فریاد می زند تو هم بیا به جمع آن کسانی که مرا آزار می دهند اضافه شو!
اگر کار خاصی نکنی و فقط ابراز تاسف و همدردی کنی و بروی پشت سرت می گوید، ببین آدم ها چطورند! به هیچ دردی نمی خورند، قکر می کنند با نچ نچ کردن دردی دوا می شود. بعد می گوید چقدر از آدم هایی که نفسشان از جای گرم بلند می شود و... آزار می بیند!
حالا فرض کنیدشما سفره ی دلتان را باز کردید که چقدر از عمه و خاله و دوست و پدر و شریک و همکار و فلان مسئول و فلان همسایه و .... شاکی هستید.
بعد طرف هم بی برو برگرد سفره ی دل خودش را باز کند و درد و غم و آزار هایی که دیده را تعریف کند.
حالا مقوله ی پیچیده ی چشم و هم چشمی در مقوله ی آزار دیدن شروع می شود و می بینی که طرف ات تلاش مذبوحانه می کند تا ثابت کند مال من بد تر است تا ثابت کند بدبخت تر است.
یا دیده شده که طرف سعی می کند ثابت کند مال تو بد تر است که حرص ات را در آورد.
به هر حال ما میان آزار رساندن و آزار دیدن نوسان داریم و این از عجایب ما آدمیان است.منبع:
http://mankistam.blogfa.com/post/157/%D8%B3%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%B3%D9%85%D8%8C-%D9%85%D8%A7%D8%B2%D9%88%D8%AE%DB%8C%D8%B3%D9%85