انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 8:53 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 15 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: یکشنبه خرداد 31, 94 9:56 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

عرض سلام و وقت بخیر خدمت تمامی دوستان عزیز
امیدوارم حال همگی خوب باشه
بنده ی کوچکترین؛ احسان رجبی عضو جدید این سایت هستم و امیدوارم بتوانم در کنار شما دوستان، اوقات خوشی را سپری کنم.
نیک میدانم که شما عزیزان در حال حاضر از بیماری سندرم روده ی تحریک پذیر رنج می برید(همان گونه که خود زمانی از آن رنج می برده ام) و بنده نیز که کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم بنا به ضرورتی که حس می نمودم مصمم بر آن شدم که تِـز کارشناسی ارشد خود را در این زمینه انتخاب نمایم و به طور تخصصی به فعالیت در زمینه ی درمان های روانشناختی بیماری سندرم روده تحریک پذیر بپردازم.
امیدوارم بتوانم در طی این مسیر، دانش و تجاربی را که در اختیار دارم و کسب می نمایم را در این فروم در اختیار شما عزیزان قرار بدهم...باشد تا دوستان عزیز با استفاده از این مطالب و تکنیک هایی که به تدریج در طی ماه های آینده در اینجا بیان خواهم نمود، تخفیفی را در علایم و نشانگان گوارشی خود تجربه نمایند.
امیدوارم که این کار تخصصی تا بدانجا پیش رود که بتوانیم به زودی کارگاه های درمان روانشناختی تخصصی برای سندرم روده ی تحریک پذیر را در شهرهای تهران و اصفهان نیز برگزار نماییم و حداقل باری از مصایب جسمانی، روانشناختی، و مالی عزیزان مبتلا به این بیماری را بکاهیم.
از مدیر محترم سایت تقاضا دارم که در صورتی که صلاح می بینند این مطلب را به یک فروم تخصصی تحت عنوان «درمان های روانشناختی سندرم روده ی تحریک پذیر» منتقل نمایند تا بتوانیم به طور متمرکز در آنجا به بیان مطالب فوق الذکر همت گماریم.
ارادتمند همگی
احسان رجبی

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: دوشنبه تیر 1, 94 3:22 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

در متون علمی آمده است:
1- "در حال حاضر هیچ درمان دارویی جهانی و عمومیِ پذیرفته شده برای این بیماری وجود ندارد. "
2- "در 25 تا 30 درصد از بیماران مبتلا به سندرم روده ی تحریک پذیر مزمن متوسط تا شدید، درمان های روانشناختی می تواند بهترین جایگزین باشد و یقینا نقش مراقبت جامع را ایفا نماید."

نظر دوستان عزیز در مورد این دو گزاره چیست؟

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 1, 94 3:27 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

بیماری سندرم روده ی تحریک پذیر ناشی از تعامل بین 3 فاکتور زیستی، روانی، و اجتماعی می باشد.
در بُعدِ فاکتور زیستی:

انواع گیاهان دارویی برای درمان سندرم روده تحریک پذیر عبارتند از:

در درمان گیاهی سندرم روده تحریک پذیر از گیاهان دارویی با خواص زیر استفاده می‌شود:

گیاهان قابض (نظیر کیسه کشیش،سنجد، بلوط ) که موجب کاهش اسهال در بیمار می‌شوند.

گیاهان ملین (نظیر اسفرزه، خاکشیر، تخم شربتی) که موجب برطرف شدن حالت یبوست می‌شوند.

گیاهان آرام بخش (از جمله بادرنجبویه، گل سرخ، بهار نارنج، اسطوخودوس) موجب ایجاد آرامش و از بین بردن تنش‌های عصبی میشود.

گیاهان ضد التهاب (مانند زیره، بابونه،همیشه بهار) واکنش‌‌های التهابی مخاطی را کنترل می‌کنند.

گیاهان ضد اسپاسم (مانند رازیانه،زیره، نعناع )

شما میتوانید بسته به نوع و شدت علایم و شرایط عمومی بدنی و روحی از هر یک از گیاهان فوق استفاده کنید. با توجه به اینکه این بیماری دارای علایم و تظاهرات متنوع است، معمولا در نسخه‌های گیاه درمانی سندرم روده تحریک پذیر از دو یا چند گیاه استفاده می‌شود.

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 1, 94 3:46 pm 
آفلاین
کاربر فعال

میشه در مورد "کارگاه های درمان روانشناختی تخصصی برای سندرم روده ی تحریک پذیر" توضیح بدید

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 1, 94 3:53 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

سلام نورای عزیز
امیدوارم حالتون خوب باشه
حقیقتش اینکه در حال حاضر نیت به انجام چنین کاری ندارم ولی امیدوارم در آینده ی نزدیک بتونم اون رو عملی کنم.
و اما در مورد سوال شما؛
این کارگاه ها به گونه ای است که افراد دارای بیماری خاصی(در اینجا سندرم روده ی تحریک پذیر) در گروه های متشکل از ده الی بیست نفری دور یکدیگر جمع شده و در آن کارگاه، درمان های تخصصی روانشناختی در مورد بیماری مشترکی را که دارند دریافت می کنند.

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 1, 94 4:01 pm 
آفلاین
کاربر فعال

سلام ممنون خدا رو شکر حال من خیلی بهتر شده 90 درصد خوبم؛خیلی خوبه امیدوارم موفق باشین

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 1, 94 4:07 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

خدا رو شکر نورا جان
امیدوارم این بهبود علایم ممتد و پیوسته باشه و زندگی خوب و شادی رو داشته باشی
ممنون...سلامت باشید
روز و روزگار خوش

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه تیر 4, 94 2:43 pm 
آفلاین
کاربر ساده

محل اقامت: خوزستان-بهبهان
سلام اقای رجبی من دارم واسه ارشد بالینی وزارت علوم آماده میشم اگه میشه راهنماییم کنید.اگه موافق بودید بهم پیغام خصوصی بدید تا آدرس جی میلمو تو پیغام خصوصی براتون بفرستم

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه تیر 4, 94 11:15 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

در متون علمی آمده است:
" اختلال سندرم روده ی تحریک پذیر خوش خیم بوده و با دوره های متعددی از بهبودی و عود همراه است و سلامت عمومی فرد در طول زمان رو به وخامت نمی گذارد و از این رو بین 60 تا 75 درصد از بیماران به دنبال درمان پزشکی نمی روند، ولی برای بخش قابل توجهی از افراد، پیامدهای این اختلال موجب آسیب قابل ملاحظه در کیفیت زندگی آنان می گردد".
دوستان عزیز به یک نکته توجه نمایید ؛ "دوره های متعدد بهبودی و عود".....!
وقتی از این مطلب غافل باشید به محض آنکه با مصرف دارو یا غذا و یا تکنیک خاصی وارد دورده ی بهبودی می شوید خود را به طور کامل بهبود یافته در نظر می گیرید و به این اعتقاد پیدا می نمایید که راه حل اساسی را پیدا کرده اید و برای همیشه خوب شده اید، ولی به محض آنکه وارد دوره ی عود می شوید به شدت آشفته گشته و بهم می ریزید که چرا دوباره بیماری شما بازگشت...اینجاست که روی به تفسیرهایی چون؛ «من هیچ وقت خوب نمی شوم، هیچ کاری از دست من برنمی آید، کنترل زندگی خود را از دست داده ام، خداوند در حال مجازات من است، هیچ کس نمی تواند به من کمک کند و ...» می شوید و بدین ترتیب استرس مضاعفی بر خود وارد می کنید.
بدیهی است که این استرس شرایط بیماری شما را بدتر نموده و دوره ی عود را طولانی تر می سازد و عوارض را تشدید می کند و این بار دیگر خود سبب استرس بیشتری می گردد و به نوبه ی خود بیماری شما شدیدتر شده و این چرخه ی معیوب ادامه پیدا می کند.
حال آنکه عامل چنین پریشانی، نشناختن ماهیت این بیماری است؛ "دوره های متعدد بهبودی و عود"
...............................................................
شاد باشید.

بالا

پستارسال شده: دوشنبه تیر 8, 94 10:25 pm 
آفلاین
کاربر تازه وارد

"پژوهش ها نشان داده است که درصد بالایی از بیماران مبتلا به سندرم روده ی تحریک پذیر واجد یک اختلال روانپزشکی قابل تشخیص مانند اضطراب و افسردگی هستند."

بسیاری از بیماران عنوان می کنند که با مصرف داروهایی مثل نورتریپتیلین که جهت اضطراب و افسردگی تجویز می شود وضعیت گوارشی بسیار بهتری پیدا می کنند...پس مشخص می شود که چنین مولفه های روانشناختی در ارتباط تنگاتنگ با علایم گوارشی سندرم روده ی تحریک پذیر هستند و این مورد نیاز به دریافت درمان های روانشناختی را در این بیماران افزایش می دهد و حتی لزوم آن را می رساند.
در آمریکا دانشگاه آلبانی نیویورک سردمدار اجرای درمان های روانشناختی بر روی بیماران دارای سندرم روده ی تحریک پذیر است و نتایج خیلی خوبی هم بدست آورده اند به گونه ای که در کل خیلی بهتر از دارودرمانی جواب داده است، منتها متاسفانه در ایران نه موسسه ی خاص یا دانشگاهی متولی این امر است و نه هنوز بیماران مبتلا به این بیماری قبول کرده اند که قسمت اعظم مشکل آنها مربوط به مشکلات روانشناختی آنها می باشد و نه مشکلات مربوط به دستگاه گوارش.

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 15 پست ]  به صفحه برو 1, 2  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 0 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید