انجمن بیماران آی بی اس، سندرم روده تحریک پذیر

بیماری IBS، درمان ای بی اس، نفخ، اسهال، یبوست، بی اختیاری، دردشکم
تاریخ : جمعه بهمن 10, 04 4:11 pm

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

قوانین انجمن

برای مشاهده قوانین انجمن لطفا اینجا کلیک کنید

ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 41 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3, 4, 5  بعدی
نویسنده پیغام
پستارسال شده: دوشنبه فروردین 5, 92 3:27 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

محل اقامت: تبریز-IBS از نوع LG
فلور روده انسان حاوی انواع بسیاری از باکتریها است. بسیاری از این باکتری‌ها برای گوارش بهینه غذا مفیدند. دسته‌ای از این باکتریها که به باکتریهای پروبیوتیک معروف هستند، علاوه بر کمک به گوارش مولکولهای پیچیده، ترکیباتی مانند ویتامینها و آنتی بیوتیکهای مختلف را تولید می‌کنند که برای بدن مفید می‌باشد. منبع باکتری‌های پروبیوتیک لبنیات و میوه‌ها هستند.

فرآورده‌های پروبیوتیکی حاوی باکتری‌های مفیدی هستند که اثرات مفیدی در سلامتی مصرف کننده برجای می‌گذارند. اصطلاح پروبیوتیک(probiotic) که ریشه لاتین-یونانی دارد، به معنی «برای زندگی» است و سازمان جهانی بهداشت، این اصطلاح را به «ارگانیسم‌های زنده‌ای» اطلاق می‌کند که در صورت مصرف به میزان لازم، اثرات «سلامت‌زایی» موثری برای میزبان خود دارند.

پروبیوتیک، به‌عنوان صفت مواد غذایی حاوی این باکتری‌ها هم به‌کار می‌رود.

درواقع پروبیوتیک‌ها به دو صورت مصرف می‌شوند: به صورت مکمل‌های غذایی به شکل پودر، شربت یا قرص مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک‌ها. مثلا اگر در تولید هرگونه فرآورده لبنی تخمیری همچون ماست، از باکتری‌های پروبیوتیکی استفاده شود، محصول حاصل را پروبیوتیک می‌نامند.

استفاده از پروبیوتیکها نه فقط در انسان بلکه امروزه در غذایی طیور صنعتی به فراوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در ابتدا قرن بیستم اینطور تصور میشد که پروبایوتیکها با بهبود توازن میکروبی (microbial) روده‌ای و جلوگیری کردن از باکتریهای بیماریزا و سم ساز منافعی برای بدن میزبان داشته باشند. امروزه بررسی‌های مفصل و ثبت شده‌ای در حال انجام است که تاثیرات ویژه پروبیوتیکها را شامل تخفیف بیماریهای تورم مزمن روده ، پیشگیری و درمان بیماریهای اسهال زا ، عفونتهای دستگاه ادراری و تناسلی) و گروهی از آلرژیها و سندرم روده تحریک پذیر و التهاب مزمن روده‌ای را شامل میشود.

پروبیوتیک در آی‌بی‌اس

یک محصول سین‌بیوتیک
پروبیوتیک‌ها می‌توانند در درمان سندرم روده‌تحریک‌پذیر مفید باشند. مصرف روزانه حداقل ۱۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون باکتری برای دست‌یابی به نتایج بهتر توصیه شده‌است. برخی تحقیقات اثربخشی پروبیوتیک‌ها در بهبود علائم آی‌بی‌اس را نشان داده‌اند. هرچند تحقیقات بیشتری برای ارائه پیشنهادات شفاف دربارهٔ تأثیرات مفید پروبیوتیک‌ها مورد نیاز است. در حال حاضر ماست‌هایی به نام ماست پروبیوتیک تولید می‌شود که می‌تواند در کاهش علائم آی‌بی‌اس مؤثر باشد. از مارس ۱۹۸۲ محصولاتی با نام سین‌بیوتیک نیز وارد بازار شده‌اند که حاوی پروبیوتیک و پری بیوتیک می‌باشند. سین‌بیوتیک‌ها در واقع ترکیبی از پروبیوتیک و پربیوتیک هستند و می‌توانند در بهبود علائم آی‌بی‌اس بسیار مؤثر باشند. در ترکیب این محصولات علاوه بر باکتری، نوعی قند به نام فروکتواولیگوساکارید وجود دارد. یکی از علل ایجاد آی‌بی‌اس می‌تواند برهم خوردن بالانس باکتری‌ها در روده‌ باشد. محصولات سین‌بیوتیک پس از رسیدن به روده فعالیت خود را آغاز می‌کنند؛ باکتری‌ها شروع به بازسازی فلور نرمال نموده و فروکتوالیگوساکارید نیز که مواد غذایی اختصاصی باکتری‌های مفید روده است، شرایط رشد را برای باکتری‌های مفید مهیا می‌کند. سین‌بیوتیک‌ها نوع اسهالی آی‌بی‌اس را با بازسازی فلور نرمال و نوع یبوستی آی‌بی‌اس را با افزایش حرکات روده بهبود می‌بخشند.
مرجع: ویکی پدیا http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%A8%DB%8C%D9%88%D8%AA%DB%8C%DA%A9

یک مرجع که مفاهیم فلور میکروبی روده و پروبیوتیک و یربیوتیک و سین بیوتیک را به خوبی توضیح داده است. http://www.mardoman.net/health/probiotic

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

آخرین بار توسط آشنا در دوشنبه فروردین 5, 92 4:49 pm ویرایش شده است، در کل 1 بار ویرایش شده است.

بالا
 پروفایل ارسال پیغام خصوصی  

پستارسال شده: دوشنبه فروردین 5, 92 3:56 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

مشکل آی بی اس من از نوع خروج دائمی گاز روده است و اسهال و یبوست به هیچ وجه ندارم. این مشکل بازده کاری و روابط اجتماعی من را بیش ار نصف کاهش داده است.
شخصا فکر می کنم که علت نه در اعصاب روده و سبک زندگی بلکه مشکل در بهم خوردن ترکیب فلور میکروبی روده است و میکروب های مضر که تولید نفخ می کنند بر میکروبهای مفید غلبه پیدا کرده اند. راه حل هم بازسازی فلور میکروبی و برگردان آن به وضعیت زمان قبل از آی بی اس است.
مشکل شخص من از زمانی شروع شد که برای درمان عفونت سیونس های سرم مثل نخود و کشمش و خودسرانه از آنتی بیوتیک کوتریموکسازول به مدت چندین ماه استفاده کردم و با اینکار بقول دکترها بصورت تهاجمی میکروب های مفید روده از بین رفته و در اقلیت قرار گرفته اند.
طبیعتا استفاده از رژیم های غذایی که گاز کمتری تولید کند( مثل رژیم غذایی با FODMAP کم) و یا استفاده از مواد ملین که زمان ماندگاری مواد در روده را کاهش دهند میزان تولید گاز را کاهش می دهد و طبیعتا عوارضی هم خواهد داشت ولی درمان نهایی و اصلی، بازسازی فلور میکروبی روده می باشد تا تولید کنندهای گاز از بین بروند و در واقع در اقلیت قرار گیرند.
و ظاهرا تنها روش غیرتهاجمی که برای این بازسازی فلور میکروبی وجود دارد مصرف دائمی محصولات پروبیوتیک و یر بیوتیک و سین بیوتیک
می باشد.

کفیر یک محصول پروبیوتیک طبیعی است که هم بصورت آماده و هم با تهیه قارج کفیر و تولید خانگی کفیر می توان آن را مورد استفاده قرار داد.

من از کفیر کاله و کفیری که در خانه تهیه می کنم استفاده کرده ام و با استفاده از رژیم غذایی با FODMAP کم تولید گاز کاهش یافته است. ولی فکر می کنم چون باکتری های مفید موجود در کفیر در حین عبور از معده، توسط اسید معده از بین می روند باید سراغ محصولاتی بروم که این باکتری های مفید در داخل کپسول قرار داد ه اند و بعد از عبور از معده این کسول ها باز شده و باکتری های مفید کارشان را شروع کنند.اگر از دوستان کسی از وجود این محصولات در بازار ایران یا خارج اطلاع دارد راهنمایی کند.

برای کاهش ماندگاری غذا در بدن ( ملین ) از میوه کیوی ( روزانه 5 - 6 عدد) همراه با آب استفاده می کنم. سعی می کنم تا قدر ممکن از ملین های شیمایی و گیاهی استفاده نکنم چون این ها نیز ممکن است فلور میکروبی روده را به هم بزنند.

ضمنا تازگی ها در http://todayteb.blogfa.com/post-556.aspx خواندم که "بادام حاوي مواد «پري بيوتيكي» است كه با افزايش تعداد باكتري‌هاي درون شكم و روده‌ها به سلامت دستگاه گوارش انسان كمك مي‌كند." عملا امتحان کردم و در کاهش گاز بسیار موثر بود.

متشکرم.

معتقدم راه درمان IBS افزایش سطح سلامتی روانی با بهبود مهارت های زندگی و بهبود هوش هیجانی است. چونکه عامل IBS همین امر است. هرچند مصرف داروهای روانپزشک برای آی بی اس، در بازه زمانی محدود، لازم به نظر می رسد.

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه فروردین 8, 92 9:00 am 
آفلاین
Admin

اینو قبول دارم تعادل باکتری های روده به هم خورده، اما من میگم این بیماری تو وجود خودمون بوده از قبل فقط با یک جرقه علائمش بروز پیدا کرده و استرس اینو تشدید می کنه
من فک می کنم حتی اگه تعادل باکتریا به وضعه سابق برگرده باز مشکل خودمون سر جاشه، چون خودمون مشکل فیزیکی هم پیدا کردیم ( شل شدن حلقه اسفنکتر)، هر چی نفخمون هم کم بشه باز کنترلی رو خروج نفخ نداریم، منم مث شما نه یبوست دارم نه اسهال، نه درد نه نفخ زیاد، اما همچنان این بیماری مسخره به قوت خودش باقیه
اصلا نمیدونم کی ازم خارج میشه کی نمیشه

بالا

پستارسال شده: پنج شنبه فروردین 8, 92 7:31 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

به نظر من مشکل از به هم ریختن ترکیب میکروبی روده است ( حال ترکیب میکروبی روده کوچک یا روده بزرگ ، اینرا نمی دانم) دلیلش هم این است که اگر شما به مدت یک هفت رژیم غذایی FODMAP را رعایت کنید آن هم حال صورت سفت و سخت آنرا. یعنی فقط سیب زمینی آبپز و برنج خالی و گوشت( ماهی و مرغ و گوشت قرمز) و میوه کیوی و نمک و آب بخورید و دیگر هیچ چیز نخورید حتی چای یا شکالت قند و هر چیز دیگر . امکان ندارد یک ذره هم نفخ داشته باشید برای اینکه مواد غذایی که در روده بزرگ به گاز تبدیل شود وجود ندارد.افراد معمولی در بدنشان این گازها تولید نمی شود یعنی در مقایسه با ماها بسیار کم تولید گاز می کنند. این را هم بگویم که نشت گاز در افراد مبتلا به IBS به این معنی است که هیچ دلیل یا عارضه دیگری که می تواند عامل این مشکل باشد پیدا نمی شود و دکترها به آخرین چیزی که متوصل می شوند این است که می گویند بیمار IBS دارد. یعنی عامل نشت گاز از مشکلات دیگری مثلا شل شدن حلقه اسفنکتر نیست.
ضمنا با این نظریه هم که بیماری بصورت ژنتیکی در افراد مبتلا به IBS وجود دارد و ماشه بروز آن را عواملی مثل مشکلات مغزی و روانی کشده باشد موافق نیستم. باز می گوییم مشکل در بهم خوردن تعادل فلور میکروبی روده است و اگر در برخی بصورت یبوست و در برخی بصورت اسهال و در برخی بصورت تولید گاز زیاد و در برخی بصورت های دیگر بروز می کند دلیل را باید در نوع و میزان باکتریهای مضر موجود در روده و اینکه این باکتری های مضر کجای روده را از حالت تعادل خارج کرده اند جستجو نمود( البته من هیچ تخصصی در پزشکی یا زیست شناسی ندارم)و به نظره راه حل آن هم بزودی پیدا خواهد شد.

بالا

پستارسال شده: دوشنبه فروردین 19, 92 4:17 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

محل اقامت: fars
شما می تونید از مکمل لاکتل که پروبیوتیک هست و در داروخانه موجوده استفاده کنید.

بالا

پستارسال شده: سه شنبه فروردین 20, 92 6:32 pm 
آفلاین
مدیر گروه
آواتار کاربر

ضمن تشکر از راهنمایی تان، ظاهر دو محصول پروبیوتیک لاکتول ( Lactol) محصول هندوستان تحت لیسانس شرکت Natures Only و لاکتو کر (LactoCare) محصول شرکت زیست تخمیر http://www.zisttakhmir.com در بازار موجود است. ظاهرا اولی بصورت قرص و دومی بصورت کپسول می باشد. مهران آقا شما تجربه استفاده از اینها را دارید و آیا تاثیری داشته اند؟

بالا

پستارسال شده: سه شنبه فروردین 20, 92 11:43 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

محل اقامت: fars
من کپسولیش که ساخت هند است رو 30 تاش خوردم بدک نبود. به هر حال خوردنش ضرر نداره .یه مدت بخور ببین چطوره.

بالا

پستارسال شده: شنبه مرداد 26, 92 11:47 am 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

سلام دوستای عزیز جناب آشنا و administrator
من تازه با این فروم و شما دوستان آشنا شدم من هم سالهاست که این مشکلو دارم و خیلی از درمانهارو امتحان کردم و نتیجه نگرفتم :cry:
لطفا اگر که روشی رو امتحان کردید و نتیجه گرفتید اونو اینجا بگید که بقیه هم استفاده کنن ، شاید خدا خواست و ما هم روزی دوباره سلامت از دست رفته مونو بدست آوردیم و از این کابوس وحشتناک نجات پیدا کنیم.

بالا

پستارسال شده: شنبه مرداد 26, 92 1:12 pm 
آفلاین
Admin

سلام ستاره خاموش
خیلی خوش اومدی دوست من
هدفم از راه انداختن این انجمن همین بوده، ایشالا که هر چه زودتر درمان پیدا بشه، شما هم اگر تجربه ای دارید تو قسمت مربوطه مطرح کنید تا دیگران استفاده کنن

بالا

پستارسال شده: شنبه مرداد 26, 92 4:18 pm 
آفلاین
کاربر نیمه فعال

تجارب من تو این زمینه مراجعه به چندین دکتر متخصص گوارش بوده و انجام عکس رنگی از روده کوچک و بزرگ و انجام کولونوسکوپی و انجام آزمایش های دیگر بوده و در نهایت جواب اونها این بوده که روده شما سالمه و روده شما حساسه و باید رعایت کنید و از این حرفای(با عرض معذرت)چرت و پرت که هیچ کمکی به من نکرده و بعد از اون به توصیه یکی از پزشکان پیش متخصص مغز و اعصاب رفتم و اونم قرصهایی رو بهم داد که بیشتر زمان شبانه روزو تقریباً تو خواب بودم که بعد از دو ماه خونوادم دیگه اجازه ندادن مصرفش کنم (ناگفته نماند که هیچ بهبودی حاصل نشد) و اما آخرین امیدم این بود که به پزشک متخصص کولورکتال مراجعه کنم و ازشون بخوام که مقعدمو عمل کنن شاید که مشکلم حل بشه ولی پیش فوق تخصص که رفتم بعد از معاینه گفت که شما از لحاظ مقعدی سالم هستی و با دیگر آدمای سالم فرقی نداری و اصلاً هیچ موردی برای عمل کردن نیست و در نهایت دوباره اونم پاسم داد پیش دکتر متخصص گوارش و....خلاصه این که با تمام تلاشم برای بهبودی متاسفانه هنوز هیچی عایدم نشده :cry:
البته اینم بگم که خیلی از پزشکان توصیه به آرامش و فراموش کردن استرس میکنن و این کارو برای روند بهبودی لازم میدونن اما برای من این کار هم جواب نداد خلاصه من موندم و گریه های گاه و بیگاهم و گله و شکوه از خدا که چرا؟؟؟؟؟؟

بالا

نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
ارسال موضوع جدید پاسخ به موضوع  [ 41 پست ]  به صفحه برو 1, 2, 3, 4, 5  بعدی

همه زمان ها بر اساس UTC + 3:30 ساعت تنظیم شده اند

چه کسی آنلاین است

کاربران حاضر در این انجمن : کاربر عضو شده ای موجود نیست و 0 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوعات جدیدی ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید