مشکل آی بی اس من از نوع خروج دائمی گاز روده است و اسهال و یبوست به هیچ وجه ندارم. این مشکل بازده کاری و روابط اجتماعی من را بیش ار نصف کاهش داده است.
شخصا فکر می کنم که علت نه در اعصاب روده و سبک زندگی بلکه مشکل در بهم خوردن ترکیب فلور میکروبی روده است و میکروب های مضر که تولید نفخ می کنند بر میکروبهای مفید غلبه پیدا کرده اند. راه حل هم بازسازی فلور میکروبی و برگردان آن به وضعیت زمان قبل از آی بی اس است.
مشکل شخص من از زمانی شروع شد که برای درمان عفونت سیونس های سرم مثل نخود و کشمش و خودسرانه از آنتی بیوتیک کوتریموکسازول به مدت چندین ماه استفاده کردم و با اینکار بقول دکترها بصورت تهاجمی میکروب های مفید روده از بین رفته و در اقلیت قرار گرفته اند.
طبیعتا استفاده از رژیم های غذایی که گاز کمتری تولید کند( مثل رژیم غذایی با FODMAP کم) و یا استفاده از مواد ملین که زمان ماندگاری مواد در روده را کاهش دهند میزان تولید گاز را کاهش می دهد و طبیعتا عوارضی هم خواهد داشت ولی درمان نهایی و اصلی، بازسازی فلور میکروبی روده می باشد تا تولید کنندهای گاز از بین بروند و در واقع در اقلیت قرار گیرند.
و ظاهرا تنها روش غیرتهاجمی که برای این بازسازی فلور میکروبی وجود دارد مصرف دائمی محصولات پروبیوتیک و یر بیوتیک و سین بیوتیک
می باشد.
کفیر یک محصول پروبیوتیک طبیعی است که هم بصورت آماده و هم با تهیه قارج کفیر و تولید خانگی کفیر می توان آن را مورد استفاده قرار داد.
من از کفیر کاله و کفیری که در خانه تهیه می کنم استفاده کرده ام و با استفاده از رژیم غذایی با FODMAP کم تولید گاز کاهش یافته است. ولی فکر می کنم چون باکتری های مفید موجود در کفیر در حین عبور از معده، توسط اسید معده از بین می روند باید سراغ محصولاتی بروم که این باکتری های مفید در داخل کپسول قرار داد ه اند و بعد از عبور از معده این کسول ها باز شده و باکتری های مفید کارشان را شروع کنند.اگر از دوستان کسی از وجود این محصولات در بازار ایران یا خارج اطلاع دارد راهنمایی کند.
برای کاهش ماندگاری غذا در بدن ( ملین ) از میوه کیوی ( روزانه 5 - 6 عدد) همراه با آب استفاده می کنم. سعی می کنم تا قدر ممکن از ملین های شیمایی و گیاهی استفاده نکنم چون این ها نیز ممکن است فلور میکروبی روده را به هم بزنند.
ضمنا تازگی ها در
http://todayteb.blogfa.com/post-556.aspx خواندم که "بادام حاوي مواد «پري بيوتيكي» است كه با افزايش تعداد باكتريهاي درون شكم و رودهها به سلامت دستگاه گوارش انسان كمك ميكند." عملا امتحان کردم و در کاهش گاز بسیار موثر بود.
متشکرم.