سلامت: مدتي پيش بيماري سختي را پشت سر گذاشتيد. در اين باره برايمان بگوييد.
بله، چند سالي بود که مدام در ناحيه شکمم دردهاي آزاردهندهاي داشتم. پس از آزمايشهاي مختلف و اندوسکوپي گفتند زخم معدهام دوباره باز شده است و دردهايم مربوط به اين بخش از بدنم است. داروهاي مختلفي دادند که هيچکدام اثر نکرد. شبي مهمان داشتيم. درد خيلي شديدي در شکمم احساس کردم و ديگر هيچ چيز نفهميدم. وقتي به هوش آمدم، روي تخت بيمارستان بودم و جراحي انجام شده بود. اصلا يادم نيست که چطور من را به بيمارستان رساندند و چه اتفاقهايي افتاد. از فرط درد بيهوش شده بودم. پزشکها گفتند 35 سانتيمتر از رودهام را برداشتهاند. عمل سنگيني بود و مجبور شدم مدتها در خانه بمانم.
آرش: به نظر می رسد پزشک ایشان دچار اشتباه شده اند چون اگر کولونوسکپی کرده بودند سرطان روده خیلی زودتر تشخیص داده میشد که درمان هم موثرتر بود.
سلامت: تشخيصشان سرطان بود؟
بله، به هر حال از بيماري نميشود فرار کرد. متاسفانه در سالهاي اخير هم اين بيماري در ايران شيوع زيادي داشته است.
سلامت: چطور از اين بيماري نجات يافتيد؟
خوشبختانه پزشکي که من را عمل کرد، فوقالعاده بود و با توکل به خداوند و کمک او توانستم از پس اين بيماري برآيم.
سلامت: فکر ميکنيد چرا اين بيماري تا اين حد در ايران شيوع پيدا کرده است؟
يکي از عوامل مهمي که ميتوانم به آن اشاره کنم، وجود استرسها و اضطرابهايي است که گريبانگير مردم شده است. استرس عامل مهمي در بروز اين بيماري و بيماريهاي ديگر است چون وقتي روان آدم سالم نباشد، طبيعي است که جسمش بيمار شود. البته گاهي هم بعضي از بيماريها به شکل ارثي به فرد منتقل ميشود اما در حال حاضر استرسهاي زندگي بسيار بالا رفته است و خيلي از افراد بهخصوص جوانترها به بيماريهاي سختي مبتلا ميشوند. اميدوارم مسئولان وزارت بهداشت فکري براي حل اين مشکل کنند چون اگر با اين شرايط بخواهيم پيش برويم، نسل آيندهمان بيمار و ناسالم خواهند بود.
سلامت: يادم ميآيد سر فيلمبرداري يکي از کارهايتان هم به زمين افتاديد و پايتان شکست.
بله، 2 سال پيش موقع فيلمبرداري زمين خوردم و لگنم شکست. مدتها درگير آن بودم و خانهنشين شدم. در حال حاضر هم پلاتين در پايم دارم.
سلامت: پس با اين حساب روزهاي سختي را گذرانديد.
همينطور است. پس از آنکه 35 سانتيمتراز رودهام را از دست دادم، تا چيزي ميخوردم بايد به دستشويي ميرفتم.

به خاطر شکستگي لگن هم نميتوانستم از توالت ايراني استفاده کنم. زماني که در خانه بودم، مشکلي نبود اما در زمان فيلمبرداري شرايط خيلي مشکل ميشد و کار گروه را سخت ميکرد. من هم چيزي نميگفتم و سعي ميکردم با امکانات موجود خودم را سازگار کنم. خيليها ميگويند تو چرا اين چيزها را نميگويي تا سر صحنه همه چيز را برايت حاضر کنند اما نميتوانم. اگر به خانه ميرفتم و پدر و مادرم غذا خورده بودند و من نه، ميگفتم خوردهام. اخلاقم است و نميتوانم خودم را عوض کنم.
سلامت: رژيم خاصي را هم رعايت ميکنيد؟
نه، البته دارو مصرف ميکنم و سعي ميکنم چيز زيادي نخورم چون در خارج از خانه نميتوانم از دستشويي ايراني استفاده کنم.
سلامت: به طب سنتي هم اعتقاد داريد يا نه؟
بله، به هر حال بيشتر داروهاي امروزي از گياهان مختلفي تهيه و توليد ميشوند و افرادي مانند ابوعليسينا براساس همين طب سنتي بيماريهاي زيادي را درمان کردهاند اما از طرفي طب کلاسيک و امروزي را هم نميتوان ناديده گرفت. به هر حال امروزه هم تجهيزات پزشکي و هم علم پزشکي رشد خوبي داشتهاند و بيماريهايي که در گذشته بر اثر نبود امکانات و پزشک غيرقابل درمان بودند، به خوبي درمان ميشوند و براي همين هم آمار مرگ و مير نسبت به قديم پايينتر آمده، البته منظورم بيشتر بيماريهايي مثل وبا، حصبه، آبله و... است.
سلامت: آقاي مشايخي! جريان آتل دستتان چه بود؟ شنيدهام باز کردن زود هنگام آتل دستتان باعث شده که انگشت دستتان آسيب ببيند.
چندي پيش در خانه انگشت شست دستم دچار آسيب شد و تاندونش پاره شد. 2 ساعت طول کشيد تا جراحي کردند و آتل بستند. پزشک گفت که 40 روز دستم بايد در آتل باشد ولي نميشد. ما اول و آخر سکانسها را قبل از اين اتفاق گرفته بوديم و باقي کار مانده بود. بعد از 3 روز آتل را باز کردم تا کار دچار مشکل نشود. کار اشتباهي بود و باعث شد تا انگشتم آسيب ببيند و ديگر کار نکند.
سلامت: رابطهتان با پزشکان چطور است؟ حدس ميزنم رابطه خوبي داشته باشيد.
پزشکان قشر زحمتکشي هستند و جان انسانها را نجات ميدهند. وقتي سريال «در حاشيه» پخش شد، از ديدن آن متعجب و ناراحت شدم چون در اين کار حرفه پزشکي به بدترين شکل به نمايش درآمده بود. بهتر است اگر ميخواهيم انتقاد هم کنيم، اول معايب خودمان را بشناسيم و ببنيم آيا خودمان تکميل هستيم يا نه؟ به هر حال عملکرد عوامل سريال در حاشيه را نپسنديدم.
بقیه گفتگو را در اینجا بخوانید:
http://salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=82475&type=2